Tgrt Haber
13 Ocak 2015 08:38

Bulgaristan'da Paris saldırısıyla ilgili gözaltı

Paris’te Charlie Hebdo dergisinin ofisinde 12 kişiyi öldüren Cherif ve Said Kouachi kardeşlerin suç ortağı olduğu iddia edilen Fransa vatandaşı bir kişi Bulgaristan'da gözaltına alındı.

Bulgaristan'da Paris saldırısıyla ilgili gözaltı
bulgaristan, paris, gözaltı,

Fransa'nın başkenti Paris’te Charlie Hebdo dergisinin ofisinde 12 kişiyi öldüren Cherif ve Said Kouachi kardeşlerin suç ortağı olduğu iddia edilen Fransa vatandaşı bir kişi Bulgaristan'da gözaltına alındı. Bulgaristan Ulusal Televizyonunun (BNT) Başsavcılık Sözcülüğü'ne dayandırdığı haberinde, Fritz Jolie Joaquin adlı 28 yaşındaki şüpheli hakkında Avrupa genelinde gözaltı emri bulunduğu bildirildi. Hoakin'in Fransa’ya iadesi için prosedürün başlatıldığı belirtildi.
Bulgaristan Başsavcılığı'nın verdiği bilgiye göre, Hoakin 1 Ocak’ta 3 yaşındaki oğlu Abdel Rahman ile Kapıkule’nin karşısındaki Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı’nda Bulgaristan’dan Türkiye'ye geçmek isterken gözaltına alındı.
Fransız savcılık makamlarının iki ayrı gerekçeyle Hoakin’in iadesini talep ettiği ifade edildi.
Bulgaristan'daki Haskovo (Hasköy) Savcılığı'na ulaşan ve Hoakin’in eşinin iddiasına dayalı ilk iade talebi, Hoakin’in oğlunu annenin izni olmadan sınır dışına çıkartmasına ilişkin. Hoakin'in 1 Ocak'ta bu nedenle sınır kapısında durdurulduğu bildirildi.
Bulgaristan’a 12 Ocak’ta ulaşan Paris Savcılığı kaynaklı diğer iade talebinde ise zanlının "komplo kurmak ve terörist eylemler planlamaktan" arandığı ifade edildi.
Hoakin’in gözaltında tutulduğu Hasköy şehrindeki bölge mahkemesinin, iade prosedürü ile ilgili kararını 16 Ocak’ta alması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...