Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ocak 2015 12:03

Kim Jong-un ilk yurtdışı ziyaretine çıkıyor

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kızıl Meydan davetini kabul ettiği bildirildi.

Kim Jong-un ilk yurtdışı ziyaretine çıkıyor
rusya, Putin, Kuzey Kore, Kim Jong-un,

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanya'sına karşı İkinci Dünya Savaşı'nda elde ettiği zaferin 70'inci yılı kutlamaları için yaptığı daveti kabul ettiği öğrenildi. Kuzey Kore lideri Kim Jong'un Rusya ziyareti bir ilk olma özelliği taşıyor. Kım Jong, 2011 sonunda iktidara gelmesinin ardından ilk kez bir yurt dışı ziyareti gerçekleştirecek.
KREMLİN SÖZCÜSÜ DOĞRULADI
Kuzey Kore liderinin bu ziyaretini, Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov da doğruladı. Kremlin danışmanı Yuri Uşakov da 22 Aralık'ta basına yaptığı değerlendirmede, “Pyongyang'dan ilk işaretler geldi. Kuzey Kore lideri büyük bir ihtimalle etkinliklere katılmak için Moskova'ya gelecek” bilgisini paylaşmıştı. Uşakov açıklamasında Hitler karşıtı cephede yer alan bir çokülke liderinin de kutlamalara davet edildiğini ifade etmişti.
ABD-KUZEY KORE GERGİNLİĞİ
Kuzey Kore lideri geçtiğimiz günlerde ABD ile gerginlik yaşamıştı. Gerginliğin sebebi ise teknoloji devi Sony'nin yayınlayacağı bir film olmuştu. Sony Kuzey Kore lideri ile ilgili bir komedi filmi yayınlamak istemesi Kuzey Kore ile siber savaşları başlatmıştı. ABD Başkanı Obama'nın da tartışmalara katılmasıyla gerginlik iyice yükselmişti.
PUTİN'E ÖZEL MESAJ
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un özel temsilcisi ve Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Üyesi Choe Ryong Hae ile Kasım ayında görüşmüştü. Kremlin'den yapılan açıklamada özel temsilcinin Putin'e Kim Jong-un'un özel mesajını ilettiği belirtilmişti.
KIZIL MEYDANDA TÖRENLERLE KUTLANACAK
Rusya, 9 Mayıs'ta Nazi Almanya'sına karşı kazanılan zaferin 70'inci yılını Kızıl Meydan'da düzenlenecek törenlerle kutlayacak. Kızıl Meydan'da 2005'de düzenlenen 60'ıncı yıl törenlerine ABD , Fransa, Almanya, Japonya ve Çin liderleri katılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...