Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ocak 2014 10:08

Davos'tan Başbakan Erdoğan'a davet

Dünya Ekonomi Forumu Avrupa Başkanı Nicholas Davis, 22-25 Ocak tarihlerinde Davos'ta gerçekleştirilecek forum için Başbakan Erdoğan'a davet gönderdiklerini bildirdi.

Davos'tan Başbakan Erdoğan'a davet
dünya ekonomi forumu, davos, başbakan erdoğan'a davet,

Dünya Ekonomi Forumu Avrupa Başkanı Nicholas Davis, bu yıl 22-25 Ocak 2014 tarihleri arasında İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenecek Dünya Ekonomi Forumu öncesinde AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Türkiye ekonomisinin güçlü olduğunu belirten Davis, son derece rekabetçi bir iç pazarın ve hali hazırda sağlam bir altyapının avantajlarından yararlanabildiğini anlattı. Nicholas Davis, bütün bu destekleyici faktörlerin yanı sıra Türkiye'de son dönemde yapılan yatırımların da elde edilen ekonomik yüksek büyüme oranlarına katkıda bulunduğunu anlattı. Dünya Ekonomi Forumu'na ilişkin  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a davet gönderdiklerini dile getiren Davis, şunları kaydetti:
"Evet, rutin olarak tüm devlet başkanlarına, başbakanlara Davos'taki toplantımıza katılmaları için davet gönderiyoruz aslında...Başbakan Erdoğan, aynı zamanda 2012 yılında İstanbul'da düzenlediğimiz Dünya Ekonomi Forumu, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Avrupa bölgelerini kapsayan toplantımıza da katılmıştı." Geçen yıl AA muhabirine konuşan Dünya Ekonomik Forumu'nun Avrupa ve Orta Asya Bölgeleri Başkanı Stephan Kinnock, ''Türkiye'yle olan ilişkimizin devamı bizim için son derece önemli. Türkiye'nin yeniden Davos'ta en yüksek seviyede temsil edildiğini görmek çok güzel olur'' demişti. Uzun vadede Türkiye'nin ekonomik büyümesini sürdürmesi için ekonomideki verimliliği artıracak, istihdamı ve ürün piyasasını canlandıracak ve bilgi toplumu oluşturacak yatırımları teşvik edici reformların sürdürmesi gerektiğini belirten Davis,"Türkiye'nin mevcut ekonomik durumu hala birçok Avrupa ekonomisinden çok daha iyi durumdadır" ifadelerini kullandı.  
Dünya Ekonomi Forumu araştırmalarına göre Türkiye'nin dünya rekabet listesinde 44.sırada yer aldığını belirten Davis, Türkiye'nin küresel rekabet gücünü artırabilmek için reformlarını sürdürmesi gerektiğini, Türkiye'nin coğrafyasında komşu olan ülkelerin, Türkiye'yi ekonomik gelişme modeli olarak örnek alabileceğini vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...