Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Şubat 2015 19:05

Avrupa'dan Çipras'a gözdağı gibi mesaj

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'dan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras uyarı.

Avrupa'dan Çipras'a gözdağı gibi mesaj
çipras, yunanistan, avrupa,

Almanya'daki "Welt am Sonntag" gazetesine açıklamalarda bulunan Schulz, Çipras ile Yunanistan'da yaptığı görüşmede Merkel'e karşı saldırılarını durdurmasını, zira bunların işe yaramadığını söylediğini belirtti. Schulz, "Çipras'ın, Angela Merkel'e karşı saldırılarını durdurması iyi olur. Sonuçta yardımda bulunacak olanlardan biri Alman hükümeti. Ayrıca Atina'daki gelişmeleri endişe içinde izleyen sadece Almanya değil, tüm Avrupa Birliği" ifadelerini kullandı.
'Atina sert müzakerelere hazır olsun'
Almanları sorumlu tutmanın bazı kesimlerde olumlu karşılanabileceğini belirten Schulz, bunun ancak kısa görüşlülük olduğunu ve bir ilerleme sağlamayacağını kaydetti. Schulz, "Avrupa Birliği'nin (AB) Atina'daki yeni hükümetten korkmak yerine ona hazırlıklı olması gerektiğini" ifade ederek, "Şimdi Yunanistan ile sert müzakerelere hazırlanmamız lazım. Ancak Atina da (bizimle) sert müzakerelere hazır olmalı" diye konuştu.
Avrupa'nın duruşu açık ve net
Çipras ile yaptığı görüşmede AB'nin duruşunu açık ve net şekilde dile getirdiğini bildiren Schulz, "Hangi rota ile AB'nin (Yunanistan'ın) yanında olacağını ve hangi rota ile AB'nin desteğini kaybedeceğini kendisine söyledim" ifadesini kullandı. Çipras, Yunanistan'daki erken seçimlerden önce Merkel karşıtı söylemleriyle dikkati çekmişti. "Merkel, AB'de 28 hükümet başkanından biri. Onu AB'nin resmi olmayan başkanı olarak görmeye gerek yok. Merkel ne başkan ne de Papa olarak seçildi" ifadelerini kullanan Çipras, Merkel'in her alanda hatasız olmadığını ifade etmişti

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...