Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Şubat 2015 12:29

Putin'den dünyayı ayağa kaldıran hamle

Geçen hafta Manş Denizi üzerinde uçan Rus bombardıman uçaklarından birisinin nükleer başlık yüklenebilen bir bomba taşıması krize yol açtı.

Putin'den dünyayı ayağa kaldıran hamle
Putin, Avrupa, nükleer başlık, rusya haberleri, Rusya Devlet Başkanı, nato ülkeleri, rus uaçkları

Ukrayna’daki ayrılıkçılara verdiği destek nedeniyle Batılı ülkelerle gerilim yaşayan Moskova yönetimi, geçen hafta İngiltere ile yeni bir krize imza attı. İngiliz basınında çıkan haberlere göre Rusya, geçen Çarşamba günü Manş Denizi üzerinde uçan Tupolev-95 tipi uzun menzilli bombardıman uçaklarından birisine nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip bomba yükledi.
Norveç askeri istihbaratı, Manş üzerinden geçen 2 uçağın mürettebatı arasındaki telsiz konuşmalarını dinledi. Telsiz konuşmalarında 'saldırı tatbikatı' olarak tanımlanan uçuşa katılan uçaklardan birisinin pilotu, Trident sınıfı denizaltıları vurmak için tasarlanan nükleer başlık kapasiteli bir bomba taşıdığını söylüyordu.
İNGİLTERE'DEN RUSYA'NIN LONDRA BÜYÜKELÇİSİNE NOTA
Norveçli yetkililer durumu, İngiliz ordusuna bildirirken, Başbakan David Cameron ve Savunma Bakanı Michael Fallon olayla ilgili bilgilendirildi. İngiliz Dışişleri, cuma günü Rusya’nın Londra Büyükelçisi Aleksander Yakovenko’yu çağırarak nota verdi. İngiliz yetkililer olayın, 2006’da Londra’da radyoaktif madde ile zehirlenerek öldürülen eski Rus ajanı Aleksander Litvinenko’yla ilgili soruşturmanın yeniden açılmasıyla aynı zamana denk gelmesinin dikkat çekici olduğunu vurguladı. İngiltere, Kremlin muhalifi olmasıyla tanınan Litvinenko’nun ölümünden Rusya lideri Vladimir Putin’i sorumlu tutuyor.
RUS UÇAKLARI YÜZLERCE KEZ TACİZ ETTİ
NATO kaynaklarına göre Rusya Hava Kuvvetleri geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği uçuşlarla, Kuzey Denizi, Baltık Denizi ve Atlantik Okyanusuüzerinde NATO üyesi ülkelerin hava sahalarını 100’den fazla kez taciz etti. Bu rakam 2013’te 30 civarındaydı.
Soğuk Savaş döneminde Sovyet bombardıman uçaklarının nükleer bomba taşıması alışılmış bir durumdu, ancak Sovyetler Birliği’nin çöküşünden sonra bu uygulamaya son verilmişti.(Haber7)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...