Tgrt Haber
13 Şubat 2015 15:25

Ebola Senegal turizmini vurdu

Atlas Okyanusuna kıyısı olması nedeniyle özellikle Avrupalı ve Amerikalı turistlerin tatil listesinde bulunan Senegal'de turizm, Ebola söylentisi nedeniyle olumsuz etkilendi.

Ebola Senegal turizmini vurdu
Ebola, Senegal turizmini

Atlas Okyanusuna kıyısı olması nedeniyle özellikle Avrupalı ve Amerikalı turistlerin tatil listesinde bulunan Senegal'de turizm, Ebola söylentisi nedeniyle olumsuz etkilendi. Senegal’in gözde tatil bölgesi Saly’de otel işletmeciliği yapan Türk işadamı Selahattin Özen, turizmcilerin sıkıntılarını AA muhabirine anlattı.
Okyanus kıyısında 40 dönüm üzerine kurulu toplam 150 yataklı tesis işleten Özen, ebolanın sadece adının bile Senegal turizminin olumsuz etkilenmesine yettiğini söyledi. “Ebola söylentilerinin çıkmasıyla müşteriler bölgeden çekildi. Biz de Afrika pazarına yöneldik. Seminerlerle bu seneyi değerlendiriyoruz” diyen Özen, işletmenin halen yüzde 30-40 kapasite ile ayakta durmaya çalıştığını ifade etti.
Senegal genelinde sadece bir vaka görüldüğünü, onun da Gine’den gelen bir öğrenci olduğunu kaydeden Özen, o vakanın Dakar’da tedavi edilerek ülkesine gönderildiğini ve başka bir hastaya rastlanmadığını vurguladı. Özen, buna rağmen rezervasyonlarda yüzde 80'e varan iptaller yaşandığını belirterek, “Ebola söylentisi, sadece Senegal'i değil, Batı Afrika’yı ciddi oranda etkiledi. Amerika’dan, İngiltere’den, Fransa’dan, Belçika’dan, Almanya’dan ard arda gelecek gruplarımızdan 50’şer odalı yaklaşık 100’er kişi rezervasyonlarını iptal etti” dedi.
Ebola isminin bile turistleri olumsuz etkilediğinin altını çizen Özen, bunun cezasını bütün turizmcilerin çektiğini, sadece Saly bölgesinde 8 otelin kapanmak zorunda kaldığını söyledi. “Ebola, kendisinden çok daha fazla burada hissedildi” diye konuşan Özen, gelecek sezonun daha iyi olacağını vurguladı.
Senegal ve çevre ülkelerden oluşan batı Afrika bölgesinin ciddi turizm yatırımcısına ihtiyacı olduğunu da anlatan Özen, Türk turizmcilerini bölgeye yatırım yapmaya çağırdı.
Senegal’de turizm sezonunun ağustos sonunda başladığını ve nisan-mayıs gibi kapandığını belirten Özen, Türkiye ile karşılıklı tesisi olanların yılın 12 ayını değerlendirebileceğine dikkati çekti.
Özen, Senegal’de personel giderlerinin düşük olduğunu hatırlatarak, turizm gelirlerinin kar marjının Türkiye’ye oranla daha yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...