Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Şubat 2015 11:42

Suriye, 'Bu bir savaş sebebidir'

Suriye Ulusal Uzlaşı Bakanı Ali Haydar, Şah Fırat Operasyonu'nun 'savaş nedeni' olduğunu söyledi.

Suriye, 'Bu bir savaş sebebidir'
süleyman şah türbesi, şah Fırat operasyonu, suriye, savaş sebebi,

Suriye Ulusal Uzlaşı Bakanı Ali Haydar, Süleyman Şah Türbesi'ne düzenlenen Şah Fırat operasyonunu "saldırı" ve "Suriye'nin egemenliğini ihlal" olarak değerlendirdi.
Rudaw'a konuşan Haydar, Suriye'nin Türkiye'ye doğrudan değil, 'stratejik' bir cevap vereceğini belirterek şunları söyledi: "Türkiye'nin Suriye topraklarına müdahalesi gerçek yüzlerini ve Suriye'ye yönelik düşmanca amaçlarını ortaya koydu."
Şah Fırat operasyonunu "savaş nedeni" olarak nitelendiren Haydar, "Suriye'de iç savaş ve kriz patlak verdiğinde Türkiye, isyancılara ve teröristlere sınırlarını açarak ve onları eğitip silah sağlayarak savaşa düpedüz destek verdi. Türkiye, topraklarını Suriye'ye saldırı düzenlemek için kullandı" iddiasında bulundu.
Ankara'yı IŞİD militanlarına destek vermekle suçlayan Haydar sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye IŞİD'e yardımdaki rolünü herkese gösterdi ve bugün görüyoruz ki IŞİD sadece Suriye değil tüm dünya için bir tehdit."
BİLGİ VERİLDİ AMA CEVABIMIZ BEKLENMEDİ
Suriye hükümeti ilk açıklamasında operasyonu 'alenen saldırganlık' olarak nitelendirmişti. 
Şam hükümetinin Suriye Devlet Televizyonu’ndan yayınlanan açıklamasında, Türkiye’nin İstanbul’daki Suriye Başkonsolosluğu’nu bilgilendirdiği ancak Suriye’nin onayını beklemeden harekete geçtiği belirtilmişti.
Resmi haber ajansı SANA’daki açıklamada ise Türkiye’nin Süleyman Şah Türbesi’ne ilişkin anlaşmayı ihlal ederek, bu ihlalin yol açacağı sonuçlardan sorumlu olacağı ifade edilmişti.(Haber7)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...