Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Şubat 2015 14:43

Cameron'dan tartışılacak Türkiye talimatı

İngiltere Başbakanı David Cameron, Türkiye'ye gitmek için uçağa binen gençleri polise bildirmesi talimatı verildiğini açıkladı.

Cameron'dan tartışılacak Türkiye talimatı
David Cameron ingiltere, ingiltere türkiye,

İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiliz gençlerin IŞİDe katılmalarının önlenmesi için, İngiltere'den Türkiye'ye uçan havayolu şirketlerine, Türkiye'ye gitmek için uçağa binen gençleri polise bildirmesi talimatı verildiğini açıkladı.İngiliz Avam Kamarasında, IŞİDe katılmak üzere İngiltereden Türkiyeye gelen üç İngiliz kızının durumunun ele alındığı tartışmalar sırasında söz alan Cameron, Türkiyeye gitmek üzere uçağa binen bütün gençlerin havayolu şirketleri tarafından önceden polise bildirileceğini kaydetti.Ankara da üç İngiliz kızla ilgili çıkan haberler üzere Londrayı suçlamıştı.
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın dün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Bugünlerde de üç İngiliz kızının Suriye'ye gidip DAİŞ'e katılmak üzere Türkiye'den gittiği şeklinde haberler yer aldı. Biz yine aynı soruyu soruyoruz: Bunların terörist eylemlere katılma ihtimaliyle ilgili bilgi varsa bu durdurma eylemini sizin kendi kapılarınızda sınırınızda yapmanız gerekir. Bunu engelleyemiyorsanız, Türkiye ile bu bilgileri paylaşırsınız, Türkiye ile ortaklaşa bunun gereği yapılır demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...