Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Mart 2015 08:02

Moody's Yunanistan'ın mevduat notu tavanını düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Yunanistan'ın yerel ve yabancı para cinsinden mevduat notu tavanını 'Ba3'den 'Caa1'e düşürdü.

Moody's Yunanistan'ın mevduat notu tavanını düşürdü
Moody&tt2;s, Yunanistan

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Yunanistan'ın yerel ve yabancı para cinsinden mevduat notu tavanını "Ba3"den "Caa1"e düşürdü. Moody's'den yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan'ın yerel ve yabancı para cinsinden mevduat notu tavanının "Ba3"den "Caa1"e çekildiği belirtildi. Karara gerekçe olarak, hükümetin mevduatlara yönelik kısıtlama getirme riski gösterildi. 
Yunanistan hükümeti ve kreditörleri arasındaki müzakerelere ilişkin belirsizliğin, mevduat sahiplerini olumsuz etkilediği ifade edilen açıklamada, geçen yıl Aralık ayından bu yana gerçekleşen mevduat çıkışının 25 milyar avroya ulaştığı kaydedildi. 
Moody's'e göre, bu gelişmeler Yunan bankacılık sistemindeki özel sektör mevduat oranını son 10 yılın en düşük seviyesine düşürdü. 
Derecelendirme kuruluşu, söz konusu not indiriminin, Yunanistan'ın 6 Şubat'tan bu yana "negatif" izlemede tutulan ülke notuna herhangi bir etkisi olmayacağını bildirdi. Moody's'in Yunanistan'a ilişkin kredi notu mevcut durumda "Caa1." 
Fitch Ratings de bugün yayımladığı bir raporla Yunanistan’ın halen Avro Birliği’nden çıkma olasılığının olduğunu ancak bunun sistematik bir krize yol açmayacağını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...