Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Mart 2015 18:52

IŞİD 140 bombalı araçla hazırda bekliyor

Irak Ordusu’na bağlı Altın Kuvvetler Komutanı Fazıl Berwari, IŞİD’in işgali altındaki Tıkrit’i kurtarma operasyonun çok zor olacağını ifade etti.

IŞİD 140 bombalı araçla hazırda bekliyor
ışid, bombalı araç,

Rûdaw’a konuşan Fazıl Berwari, “Selahaddin ilinin idari başkenti Tıkrit’i kurtarma operasyonunun çok zor olacağını” belirterek, şunları söyledi: “Bölge geneline IŞİD örgütü mensupları tarafından bomba ve mayınların döşenmiş. Ayrıca kentte 140 bomba yüklü araç bekletiliyor.” Kentin yüzde 30’unun güvenlik güçleri tarafından kontrol edildiğini söyleyen Berwari, son iki hafta kaydedilen herhangi bir gelişmeden bahsetmedi. Berwari, “Savaş uçaklarının hava saldırıları çok etkili olmuyor çünkü yüksek bölgeler” bilgisini de paylaştı.
Komutan, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının dün Tikrit üzerinde keşif uçuşları gerçekleştirdiğini ve istihbarat verdiğini söyledi.

AFP'ye bilgi veren bir ABD askeri yetkilisi "Irak hükümetinin talebi üzerine koalisyon uçakları 21 Mart'ta Tikrit'te keşif uçuşlarına başladı. Şu anda bu desteği ABD sağlıyor" dedi.
Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, son 24 saatte yapılan hava saldırılarında IŞİD’linin ölündürüldüğü ve yaralandığı belirtildi.
Irak Orudusu, Şii Haşdi eş Şabi milisleri (Halk Seferberlik Birimleri) ve gönüllü aşiret milisleri, savaş uçaklarının desteğiyle Mart’ın başında Selahaddin’de operasyon başlatmıştı.
30 bin silahlının kuşatma altına aldığı Tıkrit’te, son iki haftadır herhangi bir ilerleme kaydedilemedi.
Operasyonu İran Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani yönetiyor.
Bağdat’la Ninova arasında bulunan Tikrit, musul operasyonu açısından hayati önem taşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...