Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Nisan 2015 11:26

Nijerya’da seçimi Buhari kazandı

Nijerya’da hafta sonu gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefet adayı Muhammed Buhari, 15.4 milyon oy alarak seçimlerden galip çıktı.

Nijerya’da seçimi Buhari kazandı
nijerya, seçim

Buhari, ülkede seçimleri kazanan ilk muhalefet adayı oldu. Nijerya’da Cumartesi günü yapılan ancak bazı bölgelerde güvenlik tehdidi nedeniyle uzatılan başkanlık seçimlerinde oy sayma işlemi tamamlandı. Oy sayma işleminin ardından açıklanan sonuçlara göre, Muhammed Buhari, 15.4 milyon oy olarak seçimleri kazanmayı başardı. Mevcut Devlet Başkanı Goodluck Jonathan ise 13.3 milyon oy aldı.
Seçimlerden galip çıkmayı başaran Buhari, sonucun açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, seçmenin değişim için oy kullandığını ve galibiyetinin ulusun demokrasiyi benimsediğinin kanıtı olduğunu kaydetti. İktidarı barışçıl yollarla devreden mevcut Devlet Başkanı Goodluck Jonathan’ı saygıdeğer bir rakip olarak tanımlayan Yenilikçi Partisi adayı olan Buhari, Nijerya’da başkanlık seçimlerini kazanan ilk muhalefet adayı oldu. Nijerya’nın mevcut Devlet Başkanı olan Jonathan, 29 Mayıs’ta görevi resmi olarak Buhari’ye devredecek.
72 yaşındaki Muhammed Buhari 1983 yılında yaptığı askeri darbenin ardından ülkeyi 20 ay yönetmişti. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...