Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 May 2015 05:37

Freddie Gray davasında polisler cinayetten yargılanacak

Baltimore'da gözaltında hayatını kaybeden Gray’in ölümüyle ilgili soruşturmada, olaya karışan polislerin cinayet suçuyla yargılanmasına karar verildi.

Freddie Gray davasında polisler cinayetten yargılanacak
Freddie Gray, abd, Baltimore,

Baltimore kentinde gözaltındayken hayatını kaybeden siyahi genç Freddie Gray’in ölümüyle ilgili soruşturmada, olaya karışan polis memurları hakkında, başta "cinayet ve kasıtsız adam öldürme" olmak üzere çeşitli suçlardan dava açılmasına karar verildi.Baltimore Başsavcısı Marilyn Mosby, düzenlediği basın toplantısında, Gray'in ölümünün cinayet olduğuna kanaat getirildiğini ve polisin olayda ihmalkar davrandığını söyledi."Cezai kovuşturma başlatmak için elimizde makul sebepler var" diyen Mosby, polislerin Gray'a birbiri ardınca kötü muamelede bulunduğunu, haklı neden olmadan gözaltına aldığını, siyahi gencin araçta emniyet kemerini takmadan kelepçelendiğini ve yaralandıktan sonra kendisine tıbbi müdahale imkanı da tanımadığını kaydetti.

Mosby, Gray'in polis aracından dışarıya çıkarıldığında artık nefes almadığını ifade ederken, siyahi gencin ölümünün, aracın içinde emniyet kemersiz biçimde hareket ederken meydana gelen ölümcül bir yaralanmanın sonucu olduğuna inanıldığını dile getirdi.

Olaya karışan 6 polis memuruna, biri ikinci derece cinayetten olmak üzere suçlamalar yöneltildiğini açıklayan Mosby, polisler hakkında tutuklama emrinin çıkarıldığını bildirdi.

Obama: Adalet yerini bulmalı

Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama, Freddie Gray’e yönelik gerçeklerin ortaya çıkmasının hayati önem taşıdığını belirterek, "Adalet yerini bulmalı. Tüm kanıtlar sunulmalı. Suçlama yöneltilenler için de tabii ki hukukun üstünlüğü ve yargı süreci geçerli. Dolayısıyla, hukuk sistemimizin olması gerektiği gibi işlediğinden emin olmak istiyorum" dedi.

Obama, Baltimore'da yapıcı ve özenli protestolar görmekten de memnun olduğunu dile getirerek, “Umarım, protestolarda şiddet içermeyen bu yaklaşım ve toplum ile diyalog devam eder" diye konuştu.

Karar sevinçle karşılandı

Karar günlerdir şiddet olaylarına sahne olan kentte sevinçle karşılandı.

Mosby'nin basın toplantını izlemek için Baltimore Adliye Binası önünde toplanan 100'ü aşkın insan, savcının "Cezai kovuşturma başlatmak için elimizde makul sebepler var" demesinin ardından zafer çığlıkları attı.

Bu arada, Gray ailesinin avukatı William Murphy, basına yaptığı açıklamada, ailenin karardan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...