Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 May 2015 01:47

İran o gemiyi serbest bıraktı

İran, Hürmüz Boğazı'nda alıkoyduğu gemiyi bıraktı

İran o gemiyi serbest bıraktı
iran, iran gemi,

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, Hürmüz Boğazı'nda alıkoydukları Marshall Adaları bandıralı "MV Maersk Tigris" adlı geminin serbest bırakıldığını ve İran karasularından ayrıldığını söyledi.
Afham, İran basınında yer alan açıklamasında, 29 Nisan'da Hürmüz Boğazı'ndan geçerken İranlı özel bir şirketin şikayeti üzerine alıkonulan geminin resmi prosedürlerin tamamlanmasının ardından İran sularından ayrıldığını belirtti.
Marshall Adaları bandıralı gemi, geçen hafta Hürmüz Boğazı'nda 24 mürettebatıyla birlikte durdurulup alıkonulmuştu. Mürettebatı serbest bırakan İran yönetimi, gemiyi kiralayan Danimarkalı kargo şirketinin İranlı bir firmaya olan borcu nedeniyle alıkonulma işleminin gerçekleştiğini açıklamıştı.
İran basınında yer alan haberlere göre, Maersk gemisinden şikayetçi olan İranlı Pars Talaaeye şirketinin Genel Müdürü Hamid Rıza Cihaniyan, İran mahkemesinden durdurulan geminin yüklerinin boşaltılması ve borcun karşılığına tekabül eden miktarının müzayedeyle satılması kararı çıktığını ifade etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...