Tgrt Haber
19 Haziran 2015 00:32

39 DAEŞ'li öldürüldü

Irak'ın farklı kentlerinde çıkan şiddet olaylarında 39'u DAEŞ militanı olmak üzere 47 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

39 DAEŞ'li öldürüldü
daeş, ışid

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Salahaddin iline bağlı Beyci'de 20 DAEŞ militanının öldürüldüğü ve patlayıcı yüklü bir aracın imha edildiği belirtildi.
Başkent Bağdat'ın Et-Tarimiyye bölgesinde DAEŞ'e yönelik düzenlenen operasyonda 12 militanın öldürüldüğü, gömülü halde bulunan 5 bombanın imha edildiği kaydedildi.
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Diyala'nın bazı bölgelerinde Peşmerge ve Irak emniyet güçleri ortak operasyon yaptı. Operasyonda Peşmergenin patlayıcı yerleştiren 7 DAEŞ mensubunu öldürdüğü ifade edildi.
AA muhabirine konuşan Diyala Emniyet Müdürü Tuğgeneral Casim es-Saidi, "Emniyet güçleri terör suçlarından aranan 33 kişiyi ve adli suçlardan aranan 85 kişiyi tutukladı. Emniyet güçleri Diyala'da zaman zaman vuku bulan kaçırma olaylarının sonunu getirmek için var gücüyle çalışıyor" dedi.
Öte yandan Peşmerge Bakanlığı'ndan yayımlanan yazılı açıklamada ise Musul'un batısındaki Keske bölgesinde DAEŞ'e ait katyuşa roketi taşıyan 2 aracın imha edildiği ve araçtaki militanların öldüğü aktarıldı.
Bunun yanı sıra, güvenlik kaynakları Salahaddin ve Bağdat'ta yaşanan şiddet olayları ve patlamalarda aralarında asker ve polislerin de olduğu 8 kişinin öldüğü 23 kişinin yaralandığı kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...