Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Temmuz 2015 11:05

Çin'den Türkiye'ye ağır tehdit

Uygurların oruçlarına engel olunduğuna yönelik haberlerle ilgili Çin devlet şirketi Sinosteel, iş çevrelerine mektup gönderdi. Mektupta, yatırımlar etkilenir denildi.

Çin'den Türkiye'ye ağır tehdit
çin,türkiye,tehdit,

Çin iş dünyasının Türkiye'deki temsilcileri, son günlerde Uygurlar'ın oruç ve ibadetlerine yönelik baskılar olduğu yönünde ülkelerine yönelik tepkilere karşı harekete geçti. Çin'in demir-çelik sektöründe maden çıkarma dahil bütün üretim ve pazarlama aşamalarında faaliyet gösteren devlet şirketi Sinosteel'in Türkiye temsilcisi Li Song, ilişkide olduğu iş çevrlerine mektup gönderdi. Song mektubunda, "Asılsız haberler inanmmayın. Hükümet, Müslümanların Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde oruç tutma, ibadet için toplanma, iftar ve benzeri etkinlikleri yapmalarına engel olacak hiçbir şeye izin vermez" dedi. Mektubunda Çin Anayasası'nın din ve inanç özgürlüğünü düzenleyen maddelerini anlatan Song, "Hiçbir devlet makamı, sosyal kuruluş veya şahıs, vatandaşları bir dine inanmaya veya inanmamaya zorlayamaz" ifadesini kullandı. Song, mektubunu "Sincan'da Müslümanlar, ramazan ayı boyunca ve her zaman huzur içinde yaşam sürdürmektedir" diyerek bitirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...