Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Şubat 2014 09:37

ABD'den 'gazetecileri serbest bırak' çağrısı

ABD, Mısır'da gözaltına alınan gazeteci ve akademisyenlerin serbest bırakması yönünde çağrıda bulundu.

ABD'den 'gazetecileri serbest bırak' çağrısı
abd, mısır, abd'den mısır'a çağrı, gazetecileri serbest bırakın,

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Mısır'da gazeteci ve akademisyenlere yönelik uygulanan baskılardan derin kaygı duyduklarını belirterek, Mısır yönetimine, gözaltına alınan gazeteci ve akademisyenleri serbestbırakması yönünde kuvvetli çağrıda bulunduklarını bildirdi. Carney, günlük basın brifinginde, Mısır yönetimince gözaltına alınan gazetecilerle ilgili bir soruyu yanıtlarken, "Bu konu, (ABD) yönetim için derin endişe oluşturuyor. Mısır'daki ifade özgürlüğüne yönelik kısıtlamalar endişe verici ve buna sadece görüşlerini ifade ettikleri için Mısırlı ve yabancı gazeteciler ile akademisyenlerin hedef alınması dahil. Bu kişiler, mensubiyetlerine bakmaksızın, korunmalılar ve Mısır'da işlerini özgürce yapmalarına izin verilmeli" diye konuştu.
Mısır'da dönüşümün ancak, tüm Mısırlıların görüşlerini, gözdağı ya da şiddet korkusuna kapılmadan, barışçıl biçimde özgürce ifade edebilmeleri halinde ilerleyebileceğini kaydeden Carney, "Bu kaygıları doğrudan Mısır hükümetine ilettik ve hükümete, bu suçlamaları düşürmesi ve gözaltına alınan bu gazeteci ve akademisyenleri serbest bırakması yönünde kuvvetli çağrıda bulunduk" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...