Tgrt Haber
05 Şubat 2014 13:48

Suriye ve Ukrayna Soçi'de de konuşulacak

Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye, Ukrayna ve Afganistan'daki durumun Soçi'de ele alınacağını bildirdi

Suriye ve Ukrayna Soçi'de de konuşulacak
rusya, soçi, putin, ukrayna, suriye, afganistan, oçi'de de konuşulacak,

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi Kış Olimpiyatları'nın açılışına katılacak liderlerle Suriye, Ukrayna ve Afganistan konularını da konuşacaklarını söyledi. Rus devlet haber ajansı İtar Tass'ın bildirdiğine göre, Soçi'de Olimpiyat Köyü'nü ziyaret eden Putin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Cuma günkü olimpiyat oyunlarının açılış törenine çok sayıda hükümet ve devlet başkanının katılacağını vurgulayan Putin, yabancı liderlerle Suriye, Ukrayna ve Afganistan'daki gelişmeleri ele alacaklarını bildirdi.
Putin, "Soçi Kış Olimpiyatı'nda sakin, rahat, samimi bir ortamda konuşmak için iyi bir firsat ve bunu gerektiği şekilde değerlendirebileceğimizden eminim. Suriye, Ukrayna ve Afganistan'la ilgili sorunların çözülmesı yönünde ortak zemin bularak ilerlemek için bu fırsatandan en yüksek düzeyde faydalanmak gereklidir" dedi. Koalisyon güçlerinin Afganistan'dan çekilecek olması dolayısıyla bu ülkedeki durumun kendilerini yakından ilgilendirdiğini ifade eden Putin, "Mevkidaşlarımla Afganistan ile Ortadoğu'daki güvenlik ve ekonomi sorularını  konuşacağım" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...