Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Temmuz 2015 18:43

Türkiye Suriye'deki IŞİD operasyonunu BM'ye bildirdi

Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki IŞİD terör örgütü hedeflerine yönelik operasyonlarının gerekçesini Birleşmiş Milletler'e iletti.

Türkiye Suriye'deki IŞİD operasyonunu BM'ye bildirdi
türkiye, suriye, operasyon, ışid,

AA'nın edindiği bilgiye göre, BM Güvenlik Konseyi Başkanlığı'na gönderilen ve Suriye ve bölgede yaşananların anlatıldığı mektupta, bu krizin Türkiye'ye yönelik güvenlik riski oluşturduğu, Suriyeli sığınmacılar nedeniyle de Türkiye'nin önemli bir yükün altında bulunduğu kaydedildi. Krizin başından beri Suriye kaynaklı saldırılar sonucu, 158 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği vurgulanan mektupta, Suriye'nin terör örgütü IŞİD için güvenli bir barınak haline geldiği, örgütün bölgeyi eğitim, finansman ve sınır ötesi saldırı amacıyla kullandığı belirtildi.

Mektupta, Suruç'taki saldırının Türkiye'nin IŞİD'in eylemleri konusunda açık ve yakın bir tehdit altında bulunduğunu gösterdiği, karakola yapılan saldırıda da bir astsubayın şehit edildiği kaydedildi. Ayrıca, Suriye rejiminin topraklarından kaynaklanan bu tehditleri bertaraf etmeye kabiliyet ve niyetinin olmadığı vurgulandı.

Türkiye'nin BM Şartı'nın 51. maddesi uyarınca meşru müdafaa hakkı olduğu ifade edilen mektupta, Türkiye'nin bu temel doğrultusunda IŞİD ile mücadele eden koalisyonla koordineli olarak, toprakları ve vatandaşlarını korumak ve terör tehdidini bertaraf etmek için IŞİD'e karşı Suriye'de orantılı ve gerekli askeri eylemlere başladığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...