Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ağustos 2015 06:54

Kuzey Kore‘den ABD‘ye görülmemiş tehdit

Kuzey Kore Savunma Komitesi sözcüsü, ABD ve Güney Kore'nin "Ulchi Özgürlük Koruyucusu" isimli ortak askeri tatbikatı derhal durdurmasını istedi.

Kuzey Kore‘den ABD‘ye görülmemiş tehdit
kzuey kure, abd,

Kuzey Koreli sözcü, ortak askeri tatbikatın iptal edilmemesi halinde ABD'nin "işgal" edileceğini belirtti.  Ülkesinin eskiye göre daha güçlü bir savunma sistemine sahip olduğunu iddia eden Kuzey Kore sözcüsü, "Dünyanın haberder olmadığı savunma ve taarruz silahlarına sahibiz" dedi.

GÜNEY KORE'DEN SERT CEVAP 

Kuzey Kore'nin bu tehdidi sonrası bir açıklama da Güney Kore'den geldi. Kore yarımadasında artan gerginlikten duyduğu endişeyi dile getiren Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun Hye, Kuzey Kore'nin tehditlerine karşı askeri hazırlıkların devam ettirilmesini istedi.

Güney Kore'deki Yonhap haber ajansı, Park'ın kabine toplantısında, adada gittikçe büyüyen gerginlik üzerine, "Kuzey Kore'nin tehditlerinin arttığı dönemde vatandaşlarımızın hayatlarını ve mal varlıklarını korumak için askeri olarak güçlü bir şekilde hazır olmalıyız" dediğini belirtildi. 

Güney Kore ve ABD'nin her yıl düzenledikleri ve 12 günde 50 bin Güney Kore, 30 bin ABD askerinin katıldığı, dünyanın bilgisayar destekli en büyük ortak askeri tatbikatı "Ulchi Özgürlük Koruyucusu" Kuzey Kore'nin
tehditlerine rağmen başladı.

"TATBİKAT DEĞİL, SAVAŞ HAZIRLIĞI" İDDİASI 

Seul yönetimi ve ABD, Güney Kore'de düzenlenen tatbikatın savunma amaçlı olduğunu belirtirken, Pyongyang bu büyüklükte bir tatbikatın savaş hazırlığı olduğunu iddia ediyor.

Güney Kore'deki BM Komutanlığı, 4 Ağustos'ta Kore devletleri arasındaki 4 kilometrelik sınır bölgesinin güneyinde Güney Koreli iki askerin ağır yaralanmasına neden olan patlamadan Kuzey Kore'nin sorumlu olduğunu açıklamıştı.

"RASTGELE HAVA SALDIRISI" TEHDİDİ

Seul, Kuzey'e bedel ödeteceğini belirterek, 11 yıl sonra ilk kez sınır bölgesinde Pyongyang karşıtı propaganda yayını yapmaya başlamıştı. Bunun üzerine Kuzey Kore, Seul'u propaganda yayınını sonlandırmaması halinde rastgele hava saldırıları yapmakla tehdit etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...