Tgrt Haber
03 Ekim 2015 18:28

İngiltere, 'Rusya Esad'la savaşan güçleri öldürüyor'

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarının sivillerin ölümüne neden olduğunu söylerken, Rusya, Rakka yakınlarında IŞİD'e ait bir karargâhın ve patlayıcı bulundurulan bir yeraltı cephaneliğinin imha edildiğini açıkladı

İngiltere, 'Rusya Esad'la savaşan güçleri öldürüyor'
ingiltere, rusya, esad,

İngiliz The Sun gazetesine değerlendirmede bulunan Fallon, Rusya'nın hava operasyonlarının terör örgütü IŞİD militanları yerine daha çok Esad'a karşı savaşan güçleri hedef aldığını kaydetti. Fallon, İngiltere Savunma Bakanlığı'nca edinilen istihbaratların, Rusya'nın Suriye'de bu zamana dek gerçekleştirdiği 20 hava saldırısından sadece birinin IŞİD'i hedef aldığına işaret ettiğini vurguladı.

"Hava saldırılarını her sabah inceliyoruz. Çok büyük çoğunluğu hiç IŞİD'e yönelik değil" ifadelerini kullanan Fallon operasyonların Esad'ı destekler nitelikte olduğunu, bölgedeki acıları devam ettirdiğini kaydetti. Fallon, "Elimizdeki kanıtlar sivil bölgelere rehbersiz şekilde atılan bombaların sivilleri öldürdüğüne işaret ediyor. Bunlar (bombaları) Esad'a karşı savaşan Özgür Suriye güçlerine karşı atıyorlar" ifadelerini kullandı.

DOKUZ TESİS HEDEF ALINDI

Öte yandan, Rusya Savunma Bakanlığı, IŞİD’in başkent ilan ettiği Rakka’ya hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov tarafından yapılan açıklamada, Rusya’ya ait Sukhoi Su-34 ve Su-24M tipi jetlerinin 20 sortie yaptığı ve IŞİD’e ait dokuz tesisin hedef aldığını belirtildi.

Sputnik'in haberine göre; Konaşenkov, dün gerçekleştirilen hava saldırılarında ise Rakka yakınlarındaki örgüte ait bir komuta merkezi ve bir mühimmat deposunun hedef alındığını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...