Tgrt Haber
17 Ekim 2015 16:01

Rusya'dan IŞİD'e en ağır darbe!

Suriye - Lazkiye'deki Hmeimim Hava Üssü'ndeki Rus Su-34 jeti / FotojetRusya 24 saat içinde Suriye’deki 49 IŞİD hedefini vurdu.

Rusya'dan IŞİD'e en ağır darbe!
rusya, ışid, hava saldırısı,

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, son 24 saatte Suriye’deki Hmeymim Hava Üssü’nden havalanan Rus jetlerinin Hama, İdlib, Lazkiye, Şam ve Halep’te 36 sorti yaparak IŞİD’e ait 49 hedefi vurduğunu açıkladı.
Konaşenkov, operasyon sonrasında tüm Rus jetlerinin operasyon sonrasında sorunsuz şekilde geri döndüğünü vurgulayarak “36 sorti neticesinde IŞİD’e ait 11 komuta merkezi, 1 patlayıcı üretim mevzii, 3 topçu mevzii, 9 silah deposu, 2 askeri teçhizat üssü, 15 kamp ve 8 güçlendirilmiş sığınak ve mukavemet noktası vuruldu” dedi.
Konaşenkov, bölgedeki İHA’ların hedefleri görüntülemeye devam ettiğini vurguladı.
‘CANLI BOMBA EĞİTİM KAMPI İMHA EDİLDİ’
Öte yandan Konaşenkov Rus jetlerinin imha ettiği mevziler arasında IŞİD’in canlı bombaları eğittiği bir kampın yer aldığını söyledi:
“Lazkiye’nin Salma kasabası yakınlarında Su-24M uçağı teröristlerin eğitim amaçlı kullandığı bir binayı vurdu. İstihbarat verilerine göre yabancı eğitmenler IŞİD militanlarını ve canlı bombaları Suriye ordusunun geri aldığı bölgelerde hedef şaşırtıcı savaşlar gerçekleştirmesi için eğitiyordu.”
Militanların sivil halk ve sığınmacılar arasında gizlenme konusunda da eğitildiğini beliren Konaşenkov, söz konusu binada ayrıca IŞİD tarafından patlayıcı maddelerin üretildiğini, ancak Rusya’nın gerçekleştirdiği saldırı sonucu tüm patlayıcıların imha edildiğinin altını çizdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...