Tgrt Haber
27 Ekim 2015 02:53

SMDK'dan 'ÖSO'nun Rusya ziyareti' iddiasına yalanlama

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Özgür Suriye Ordusu'ndan (ÖSO) bir heyetin Rusya'ya gittiği yönündeki haberleri yalanladı.

SMDK'dan 'ÖSO'nun Rusya ziyareti' iddiasına yalanlama
Özgür Suriye Ordusu, SMDK,

SMDK'dan yapılan yazılı açıklamada, Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov'a dayandırılan ziyaret haberi yalanlanarak, "ÖSO heyetinin Moskova ziyareti ve Rus yetkililerle görüştüğü yönündeki haberler yalandır" ifadesi kullanıldı. Açıklamada, "Bu tür haberler kamuoyunu yanıltma, Rusya'nın Suriye halkına yönelik saldırısında başarısızlığının ve İran işgal güçleri ile ona bağlı milis grupların verdiği kayıpların üzerini örtmeyi hedeflemektedir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Bazı basın organlarında Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov'un, ÖSO temsilcileri ile Rusya'da görüştükleri iddialarını doğruladığı yönünde haberler yayınlanmıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı, 30 Eylül'de Suriye topraklarında terör örgütü DAİŞ'e yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu ancak muhalifler, Rus uçaklarının daha çok ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla sivilleri hedef aldığını belirtiyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, cumartesi Rusya 1 kanalına yaptığı açıklamada, ülkesinin ÖSO'ya da hava desteği vermeye ve ABD ile terörle mücadele koordinasyona hazır olduğunu ifade etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...