Tgrt Haber
31 Ekim 2015 05:44

Mısır'da bombalı saldırıda 3'ü polis 7 kişi yaralandı

Mısır'ın kuzeydoğusunda bulunan El-Ariş kentinde düzenlenen bombalı saldırıda 3'ü polis 7 kişinin yaralandığı bildirildi.

Mısır'da bombalı saldırıda 3'ü polis 7 kişi yaralandı
mısır, mısır saldırıi

 Mısır resmi haber ajansı MENA'nın haberine göre, Ariş kentinin El-Hazan Caddesi'nde yol kenarına yerleştirilen bombanın polise ait zırhlı aracın geçtiği sırada patlatılması sonucu 3 polis ile yoldan geçen 4 sivil yaralandı. Patlamada yaralananların ambulanslarla hastanelere kaldırıldığı, güvenlik güçlerinin ise saldırıya ilişkin geniş çaplı soruşturma başlattığı aktarıldı.
 
Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.
 
Dün de Ariş kentinin girişindeki uluslararası karayolunda emniyet güçlerine ait zırhlı bir aracın hedef alındığı bombalı saldırı gerçekleşmiş, olayda 6 asker yaralanmıştı.
 
Kuzey Sina'da, Kasım 2014'te terör örgütü DAİŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis" adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların bölgede etkin olduğu belirtiliyor.
 
Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana başta Kuzey Sina olmak üzere birçok ilde "terörist" olarak adlandırdığı unsurlara yönelik, "güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri" gerekçesiyle operasyonlar gerçekleştiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...