Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Kasım 2015 15:36

Barzani'den kritik açıklamalar

Mesud Barzani, Şengal Dağı'nda bir basın toplantısı düzenledi.

Barzani'den kritik açıklamalar
mesut barzani,

Ezidi Kürtler’e verdiği sözü tuttuğunu belirten Barzani, “Buradan Şengal'in kurtarıldığını müjdeliyorum” dedi. Barzani, şöyle devam etti:
 “Bu destan kahraman peşmergenin kanıyla yazıldı. Ezidiler kardeşlerimizin yalnız olmadığını bugün bir kez daha kanıtladık. Bütün Kürdistan onların yanında olduğunu ispat etti.”
 Ezidi Kürtler’e yapılanların intikamının alındığını ifade eden Barzani, “Bütün şehitlere selam olsun! Onlar özgürlük için şehit oldular” ifadesini kullandı.
 Kimse bir daha aklından geçirmesin!’
 Başkan Barzani, “Bir daha kimse Kürt milletine zulmetmeyi aklından geçirmesin. Çünkü herkes intikamın kat kat alındığını gördü” dedi.
 
Bölgede IŞİD'e katılmayan ve yardımcı olmayan herkesi “Kürtler’in kardeşi” olarak nitelendiren Barzani, “Diğerlerine ise ne yapılması gerekiyorsa, o yapılacak” dedi.
 
Sadece peşmergeler katıldı
 
Şengal’in kurtarılmasını bir “mesaj” olarak değerlendiren Mesud Barzani, peşmergeden önce kimsenin buna kalkışamadığını dile getirdi.
 
Başkomutan, “Şengal’i Kurtarma Operasyonu’na peşmergeler dışında herhangi bir gücün katılmadığını” da vurguladı.
 
Merkezi Irak Hükümeti’nden, Şengal'in il olması için talepte bulunacaklarını duyuran Başkan Barzani, “Buradan bütün dünyaya ve Bağdat’a sesleniyorum; Şengal'in kalkınması için elele vermemiz gerekiyor” diye konuştu.
 
Başkan Mesud Barzani ayrıca, desteklerinden dolayı ABD’ye ve koalisyon üyelerine teşekkür etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...