Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Kasım 2015 14:27

DEAŞ'tan ABD'ye saldırı tehdidi

Terör örgütü DEAŞ, Paris’te 129 kişinin hayatını kaybettiği kanlı saldırıların ardından ABD’nin New York kentindeki ünlü Times Meydanı’nda da saldırı yapacağı tehdidinde bulundu.

DEAŞ'tan ABD'ye saldırı tehdidi
DEAŞ, abd, saldırı tehdidi,

Yayınlanan görüntülerde bir DEAŞ militanının hazırladığı bombaları kuşak şeklinde vücuduna sardığı ve ceketin altına gizlediği görülüyor. Times Meydanı’ndan görüntülerle birleştirilerek verilen görüntülerle DEAŞ militanının Times Meydanı’na giderek pimi çektiği, üzerindeki bombaları patlattığı izlenimi veriliyor. Yayınlanan videonun bir canlı bombacısının nasıl hazırlandığına ilişkin daha önce çekilen görüntülerin yeniden kurgulanmış hali olduğu belirtildi.
Videonun yayınlanmasının ardından bir açıklama yapan New York Polis Departmanı (NYPD) Komiseri William Bratton, videonun alelacele hazırlandığını belirterek, “Bunun farkındayız ancak korkmadık. NYPD halkı koruyacaktır. Teröristler bizi sindirme amaçlarına ulaşamayacak. Korku salmayı hedefliyorlar. Bizi sindiremeyecekler ve korkuyla yaşamayacağız” dedi. 
New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da, New Yorklular'ın işlerine giderek normal hayatlarına devam etmesi gerektiğini ve dünyanın en güzel şehrinin keyfini çıkartmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi.
Noel ve yılbaşının yaklaşması nedeniyle Manhattan ve Times Meydanı’nda birçok etkinliğin düzenleneceği belirtilirken, 26 Kasım’da Şükran Günü Geçidi ve 2 Aralık’ta ise yılbaşı ağaçlarının ışıklandırılması olacak. Noel ve yılbaşı etkinlikleri her yıl on milyonlarca ziyaretçiyi New York’un ünlü mekanlarına çekiyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...