Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Kasım 2015 17:20

Hamaney, 'ABD IŞİD'e destek veriyor'

İran Lideri Ayetullah Ali Hamaney, terör örgütü IŞİD'in kurulmasının arka planında Washington yönetiminin olduğunu ileri sürdü.

Hamaney, 'ABD IŞİD'e destek veriyor'
hamaney, abd, ışid,

Başkent Tahran'da Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari'yi kabul eden Hamaney, ABD'nin Irak'ta doğrudan IŞİD'e destek verdiğini öne sürdü.

IŞİD'in kurulmasının ve desteklenmesinin arkasında başlıca ülke olarak ABD'nin var olduğunu ileri süren İran Lideri, "Terör örgütlerine karşı oluşturulan uluslararası koalisyonlar asla güvenilir değil" dedi
 
IŞİD ve Boko Haram gibi terör örgütleriyle mücadele için ABD ve Batılı ülkelerin işbirliği ve yardımına umut bağlanmasının yanlış olacağını savunan Hamaney, " Kesin olan bilgilere göre, Irak'ta ABD ve bölgenin bazı mürteci (gerici) ülkeleri doğrudan IŞİD'ı destekliyor" diye konuştu.
 
Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari, bugün Tahran’da düzenlenen Gaz İhracatçısı Ülkeler Forumu 3. Liderler Toplantısı’na katılmak için İran'da bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...