Tgrt Haber
23 Kasım 2015 19:15

Netanyahu'dan küstah tehditler

İşgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Guş Etzion Yahudi yerleşim birimini ziyaret eden Netanyahu, küstah tehditler savurdu.

Netanyahu'dan küstah tehditler
netanyahu, tehdit,

İsrail basınında yer alan haberlere göre Netanyahu, "Ana ve bağlantı yollarındaki Filistinlilere ait tüm araçlar aranacak. Filistinli teröristlerin ailelerinin İsrail'de çalışma izinleri ellerinden alınacak. Ayrıca hükümet sosyal medyadaki kışkırtmalara karşı çeşitli yöntemlerle karşı koymaya hazırlanıyor. İsrail ordusunun ve diğer güvenlik birimlerinin faaliyetlerinde hiçbir sınırlama yok" ifadelerini kullandı.

Batı Şeria'nın kuzeyinde akşam "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" gerekçesiyle vurulan Filistinli ile bıçaklandığı belirtilen İsraillinin öldüğü bildirilmişti. İsrail polisi öğlen de Batı Kudüs'te "bıçaklı saldırı girişimi" iddiasıyla 16 yaşında Filistinli bir kızı öldürmüş, 14 yaşındaki bir diğerini ise ağır yaralamıştı.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarıyla bölgede giderek tırmanan gerginlik ciddi boyutlara ulaşırken, ekim ayı başından bu yana 90'dan fazla Filistinli öldürüldü. Aynı dönemde olaylarda hayatını kaybeden İsrailli sayısı da 20'yi aştı.

Doğu Kudüs ile Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki tüm Yahudi yerleşim yerleri yasa dışı olarak kabul ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...