Tgrt Haber
24 Kasım 2015 16:41

AB'den ilk açıklama geldi

Türkiye'nin Rus uçağını vurmasının ardından tüm gözler NATO'dan gelecek açıklamalara çevrildi.

AB'den ilk açıklama geldi
ab,nato,ilk açıklama,

NATO: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
 BBC'nin haberine göre bir NATO sözcüsü, "Durumu yakından takip ediyoruz. Türk yetkililerle temas halinde olduklarını" söyledi, ancak şu anda konuyla ilgili daha fazla bilgi veremeyeceğini de sözlerine ekledi.
 NATO'nun ilerleyen dakikalarda kapsamlı bir açıklama yapması bekleniyor. 
 Dışişleri Bakanlığı, uçağın düşürülmesi ardından BM ve NATO başta olmak üzere, uluslararası kuruluşları bilgilendirmeye başlamıştı.
 AB'DEN İLK AÇIKLAMALAR GELDİ
 AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Rus jetinin düşürülmesinin ardından bu ortamda, herkes serinkanlı ve sakin kalmalı" dedi.
 
AB Komisyonu sözcülerinden Alexander Winterstein da, düşürülen Rus savaş uçağı ile ilgili, "Bu aşamada gelişmeleri yakından takip ediyor ve tam olarak ne yaşandığını saptamaya çalışıyoruz" ifadesini kullandı.
 
ACİL TOPLANIYOR
 
NATO bugün Brüksel'de acil toplantı düzenleyecek.

 

Bir NATO sözcüsü ajanslara yaptığı açıklamada Türkiye'nin isteğiyle toplanıldığını belirterek "Kuzey Atlantik Konseyi'nin bu olağanüstü toplantısının amacı, Türkiye'nin bir Rus uçağının düşürülmesi hakkında müttefiklerini bilgilendirmesidir." dedi.
Toplantının saatini TSİ 1800'de başlaması planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...