Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Kasım 2015 10:56

Rusya, vatandaşları için Türkiye’ye boş uçak gönderiyor

Rusya, Türkiye’de bulunan vatandaşlarını almak için ülkemize boş bir uçak gönderiyor.

Rusya, vatandaşları için Türkiye’ye boş uçak gönderiyor
rus vatandaşlar, rusya, Türkiye

Türkiye-Rusya ilişkileri angajman kurallarını ihlal eden Su-24 tipi Rus savaş uçağının düşürülmesiyle kriz aşamasına geldi. İki ülke arasında sıcak saatler yaşanırken Rusya’dan vatandaşlarına “Türkiye’ye gitmeyin” uyarısı yapıldı. Bu gelişmelere müteakiben Rusya’nın Türkiye’de bulunan vatandaşlarını almak için boş uçak gönderdiği bilgisi de işin ciddiyetine yeni bir boyut kazandırdı.
Türk Hava Kuvvetlerinin dün sınır ihlali yapan ve tüm uyarıları dikkate almayan Rusya Hava Kuvvetlerine ait Su-24 tipi savaş uçağını düşürmesinden sonra Rusya-Türkiye ilişkileri iyice gerildi. Türkiye’de Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamalarından sonra Rusya’dan da tepkiler gelmeye başladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin Suriye sınırında Rus uçağını düşürmesinin Moskova-Ankara ilişkileri için ciddi sonuçları olacağını belirterek "Uçağın düşürülmesi sırtımızdan bıçaklanmak gibi” dedi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ise, vatandaşlarına ‘Türkiye’yi ziyaret etmeyin’ tavsiyesinde bulundu. NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanlığı’ndan yapılan açıklamalarda ise Rusya’nın sınır ihlali noktasında vukuat listesinin çok kabarık olduğu vurgulanarak geçtiğimiz yıl Rus jetlerinin, Avrupa’daki pek çok ülkenin hava sahasını en az 150 defa ihlal ettiği açıklandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...