Tgrt Haber
29 Aralık 2015 10:12

‘Maliki PKK’ya silah verdi!’

PKK’nın Bağdat yönetimi ve Şii Heşdi Şabi milisleri ile gizli toplantı yaptığı iddia edilirken, Irak eski Başbakanı Nuri Maliki’den silah aldığı öne sürüldü.

‘Maliki PKK’ya silah verdi!’
maliki,pkk,silah,

Rûdaw’a konuşan Irak Parlamentosu üyesi Şahawan Abdullah, geçtiğimiz günlerde başkent Bağdat’a gelen bir PKK heyetinin, Merkezi Irak Hükümeti’nin yetkilileri ile Şii milis teşkilatı Heşdi Şabi’nin üst düzey yetkilileriye gizli toplantılar yaptığını belirtti.
 Buluşmaları “Başika bölgesine gönderilen Türk askerlerine karşı bir tepki” olarak değerlendiren Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) milletvekili Şahawan Abdullah, “Bağdat’ın Kürdistan Bölgesi ile Türkiye’ye karşı PKK’yı silahlandırdığını” iddia etti.
 Aynı zamanda Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu üyesi olan Abdullah, Bağdat’ın, Güney Kürdistan’ın Duhok ilini de içine alan Behdinan bölgesinde yetkisi olmadığını dile getirdi.
 KDP milletvekili, Bağdat’ın PKK ile Şii Heşdi Şabi milislerini silhalandırarak, Şengal başta olmak üzere bölgede hakimiyet kurmak istediğini söyledi.
 
Bağdat’ın iki yıldır IŞİD’e karşı savaşan Peşmerge Güçleri’ne yardım etmediğini hatırlatan Şahawan Abdullah, “Maliki 2014’te, IŞİD’le savaştan önce kaçak yollarla Kandil’e çok sayıda silah gönderdi” dedi.
 
Şahawan Abdullha, Bağdat’ın uluslararas toplum tarafından “terörist” olarak kabul edilen bir grupla doğrudan görüşmek istemediği için temasların gizli tutulduğunu ifade etti.

Bağdat’ın PKK’ye bakışı değişti
 
Rûdaw’a konuşan Irak Parlamentosu Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) milletvekli Abdülbari Zebari, “gizli görüşme” iddialarını yalanladı.
 
PKK’nın Bağdat’ta varlık gösterdiğin söyleyen Abdülbari Zebari, “Başbakan Haydar Abadi açık bir şekilde IŞİD’e karşı savaşta verdikleri mücadeleden dolayı PKK’ya teşşekür etti” dedi.
 
Zebari, “KYB, PKK ile Merkezi Irak Hükümeti’nin yakınlaşması için çalışmış olabilir ve görüşmeler ayarlamış olabilir. Bunda bir sakınca görmüyoruz” diye konuştu.
 
Abdülbari Zebari, Bağdat’ın PKK’ya silah yardımında bulunmasının ise Kürtler’in lehine olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...