Tgrt Haber
20 Ağustos 2021 06:47

Müebbet kesinleşti: ‘Nazi gelin’ hapiste ölecek

Almanya'da 8'i Türk 10 kişinin katili olan Nazi Gelin lakaplı Beate Zschaepe’nin müebbet hapis cezası onandı.

Müebbet kesinleşti: ‘Nazi gelin’ hapiste ölecek
nazi gelin,,almanya,

Almanya'da Yargıtay, Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) davasında Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinin baş sanık Beate Zschaepe ile iki sanık hakkındaki kararlarını onadı.

Yargıtay’dan yapılan açıklamada, Beate Zschaepe, Rolf Wohlleben ve Holger G’nin Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi tarafından verilen cezalara ilişkin itirazlarının reddedildiği belirtildi. Diğer sanık Andre Emminger hakkında verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası kararı hakkındaki dava 2 Aralık’ta görülecek.

2000- 2007'de, 8'i Türk 10 kişiyi öldüren, iki bombalı saldırı düzenleyen ve 15 banka soygunu gerçekleştiren NSU terör örgütü üyelerinin varlığı ve cinayetlerdeki rolü, 2011'de tesadüf sonucu ortaya çıkmıştı. Cinayetler, uzun süre karanlıkta kalmış, Alman medyası, cinayetlerin arkasında mafyanın ya da ailelerin olduğunu öne süren ve "döner cinayetleri" olarak adlandırılan haberler yapmıştı. 'Nazi gelin' ismi takılan Zschaepe, NSU üyelerinin son kullandığı hücre evini ateşe verdikten sonra polise teslim olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...