Tgrt Haber
16 Eylül 2021 06:13

‘Uzay Turistleri’nin yolculuğu başladı

Amerikan SpaceX şirketi, ilk kez içinde astronot olmayan bir roketle 4 yolcuyu Kennedy Uzay Merkezi'nden uzaya gönderdi.

‘Uzay Turistleri’nin yolculuğu başladı
SpaceX,uzay,turist

Dört “amatör astronotun” üç gün sürecek uzay yolculuğu başladı. lon Musk'ın şirketi SpaceX tarafından üretilen Dragon kapsülüne binen dörtlü, Falcon-9 roketi ile yörüngeye fırlatıldı. Dört astronot, gelecek üç gün boyunca yörüngede kalacak ve çocukluk kanserlerine yönelik ilaçlar için düzenlenen kampanyalara destek olacak.

160 KM YÜKSEĞE ÇIKMAYI HEDEFLİYOR

Yolcular arasında 42 yaşındaki eski bir kadın savaş pilotu ile uçuş için düzenlenen yarışmayı kazanan 51 yaşındaki bir jeoloji öğretmeni bulunuyor. Daha önce kanserle mücadele eden 29 yaşındaki bir sağlık çalışanı ile uzay yolculuğunun masraflarını üstlenen 38 yaşındaki iş insanı Jared Isaacman de yer alıyor. SpaceX roketindeki 4 yolcu, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun 160 kilometre daha yükseğine çıkmayı hedefliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...