Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Ağustos 2014 10:49

1 milyon euroluk miras çöpe gitti

Almanya’da yaşayan amcasından kendisine miras kalan banka kasasını açan Sara Ferrari gözlerine inanamadı.

1 milyon euroluk miras çöpe gitti
miras, çöp, milyon, almanya, İtalya,Avrupa,Berlin,Almanya,Ferrari,Brüksel,Deutsche Bank,Avrupa Birliği,Merkez Bankası,Maliye Bakanlığı

Kasada tedavülden kalkmış 2 milyar İtalyan lireti yani yaklaşık 1 milyon euro ve yaklaşık 1.5 milyon Alman markı (730 bin euro) vardı. Ancak Ferrari asıl şokla, artık kullanılmayan liret ve markları euro’ya çevirmek istediğinde karşılaştı. İtalyan bankaları, 2011’de çıkan yasa gereği İtalyan liretlerini euro’ya çeviremeyeceklerini söylüyordu, yani mirasın 1 milyon euro’luk kısmı artık değersizdi. Ferrari'nin başvurduğu Alman bankası ise markları euro’ya çevirerek Ferrari’ye 730 bin euro’sunu teslim etti. İtalyan Corriere della Sera gazetesinin haberine göre, Brüksel’de yaşayan 43 yaşındaki Sara Ferrari, birkaç ay önce amcası Salvatore’yi kaybetti.
Yıllar önce Almanya’ya göç eden ve kuyumculuk yapan Salvatore bekar ve çocuksuzdu. Salvatore’nin mirasçısı olan yeğeni Sara Ferrari, amcasından kalan eve girdiğinde bir banka kasasına ait belgeler buldu.
Kasa, Almanya’nın başkenti Berlin’deki bir Deutsche Bank şubesindeydi. 'Dava açacağım' Sara Ferrari, amcasının mirasçısı olduğunu gösteren belgelerle bu ay başında bankaya giderek kasayı açtı. Kasadan yaklaşık 2 milyon euro değerinde eski İtalyan lireti ve Alman markı çıktı.
Sara Ferrari, markları euroya çevirmeyi başarsa da amcasından kalan mirasın kalanını alabilmek için şimdi İtalya Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı’na dava açmaya hazırlanıyor. Ferrari, “Almanya’da eski markları euro’ya çevirmek sadece 10 gün alırken kendi ülkemde bu işlemi yapmak mümkün değil. Her ne kadar 'Avrupa Birliği'nden söz edilse de yasalar herkes için eşit değil” diyor ve gerekirse davayı Avrupa mahkemelerine de taşıyacağını belirtiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...