Tgrt Haber
26 Ekim 2021 09:12

10 büyükelçinin geri adım atması Ermeni lobisini çıldırttı

10 büyükelçinin Osman Kavala bildirisine imza atmasının ardından başlayan kriz 10 büyükelçinin geri adım atması ile son bulurken, Ermeni lobisi bu durumdan rahatsız oldu.

10 büyükelçinin geri adım atması Ermeni lobisini çıldırttı
10 büyükelçi,abd,ermenistan,geri adım

Osman Kavala’nın serbest bırakılması yönünde çağrıda bulunan büyükelçilere Türkiye’den sert tepki geldi. 10 büyükelçinin parmak sallayarak Türkiye'nin iç işlerine müdahale olarak yaptığı çağrı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sert tepki göstererek büyükelçilere “İstenmeyen Adam” ilan edileceğini duyurdu. Bu açıklama ve Türkiye’den büyükelçilere yönelik sert tepkiler ve kararlı duruş, ABD'nin başını çektiği 10 büyükelçiye geri adım attırdı.

41. MADDEYE BAĞLI KALACAĞIZ

Büyükelçiler ortak bir bildiri yayınlayarak, Viyana Anlaşması'nın 41. maddesine vurgu yapıp, bir ülkenin iç işlerine karışamayacaklarını bildiklerine dikkat çekti. Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD'ye Türkiye tavrını netleştirmesi yönünde çağrı yaparken F-16 üzerinden hastag açıp şu ifadeleri kullandı;

"BURASI LİSE SINIFI DEĞİL"

"Ülkeler kodlu iletişim kurmamalıdır. ABD'nin Türkiye'ye yönelik politikası net olmalıdır. Burası bir lise sınıfı değil. Amerikan netliğinin zamanı geldi. Eylemler, sadece kelimeler değil. Türkiye'ye jet yok."

10 büyükelçinin geri adım atması Ermeni lobisini çıldırttı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...