Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ekim 2021 16:21

100 yaşında hakim karşısında! 76 yıl sonra yargılanıyor

100 yaşındaki 'Josef S.’ 76 yıl sonra Almanya'da Nazi döneminde savaş esirlerinin vurulmasından ve 3.518 mahkumun öldürülmesinden dolayı hakim karşısında.

100 yaşında hakim karşısında! 76 yıl sonra yargılanıyor
Nazi dönemi,Almanya

İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinden 76 yıl sonra, 100 yaşındaki 'Josef S’  Almanya'da Nazi dönemindeki suçlardan dolayı yargılanıyor. Gizlilik gereği 'Josef S' olarak tanımlanan şüpheli, savaş esirlerinin vurulmasından ve 1942 ile 1945 yılları arasında Sachsenhausen'deki 3.518 mahkumun öldürülmesinden dolayı suçlanıyor.  Sanık, mahkemede duruşmada konuşmayı reddetti.

ADALET GEÇ DE OLSA YERİNE GELMELİ 

Almanya’da Nazi dönemi mağdurlarının avukatı Thomas Walther, "Adaletin son kullanma tarihi yoktur" diye vurguladı. Walther'in 2000'lerin başında mahkemeye sunduğu bir dosyada eski SS muhafızı John Demjanjuk'u Adolf Hitler'in insanları imha etmesine yardım ve yataklıktan mahkum ettirdi. O zamana kadar cinayete doğrudan katılımın kanıtlanması gerekiyordu. Walther, "Öldürülenlerin akrabaları geç de olsa adaleti hak kazanıyor" dedi.

100 yaşında hakim karşısında! 76 yıl sonra yargılanıyor

3.518 MAHKUMU ÖLDÜRDÜ İDDİASI 

Josef S., 1942'de Sachsenhausen'de ilk onbaşı olduğunda 21 yaşındaydı. Şimdi neredeyse 101 yaşında. O dönemde 3.518 mahkumun öldürülmesinden dolayı suçlanıyor. Duruşma, ocak ayına kadar devam edilecek. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraki ilk yıllarda, Almanlar önemli idari ve adli görevlerde çalışan eski Nazileri takip etmedi. Çoğu insan harabe halindeki bir ülkeyi yeniden inşa etmeye odaklanmıştı ve birçoğu geçmişteki suçlarını inkar etmeye devam etti. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...