Tgrt Haber
11 Eylül 2021 14:25

11 Eylül saldırısı en çok onları vurdu! Babamdan o günün ses kayıtları kaldı

Tarihin en sarsıcı kitlesel terör eylemlerinden biri olan 11 Eylül’de binlerce kişi öldü ve yaralandı. Üzerinden 20 yıl geçen 11 Eylül olaylarında binlerce çocuk ailesiz kaldı.

11 Eylül saldırısı en çok onları vurdu!  Babamdan o günün ses kayıtları kaldı
11 eylül saldırısı,ABD,Ek Kaide

ABD'ye yönelik 11 Eylül saldırılarının üzerinden 20 yıl geçti. Saldırılarda 2.996 kişi hayatını kaybetti, binlerce insan hayatını kaybetti. 11 Eylül tarihin en sarsıcı, en büyük kitlesel terör eylemi olarak kayıtlara geçti. Pek çok çocuk annesiz, babasız hayata yalnız devam etmek zorunda kaldı. O çocuklardan bazıları BBC'nin Radio 5 Live yaşadıklarını anlattı. 

11 Eylül saldırısı en çok onları vurdu!  Babamdan o günün ses kayıtları kaldı

BABASINDAN GERİ O GÜNÜN SES KAYITLARI KALDI

Brian Leavey'in babası Joseph, New York İtfaiyesinde itfaiyeciydi ve Dünya Ticaret Merkezi'nde insanların hayatlarını kurtarırken hayatını kaybetti. Brian o sırada 16 yaşındaydı, her şeyin farkındaydı. Babasından ona adamlarıyla konuştuğu ve o güne ait ses kayıtları kaldı. 
Brian" Binanın çöktüğü sırada 78. kattaydılar. O gün harika bir iş çıkardı ve onun ne kadar cesur olduğuyla gurur duyuyorum. Onunla 16 yıl geçirdim, kardeşim ise 10 yıl, şanslıydım. Baba olmayı ve bizimle ilgilenmeyi çok seviyordu” dedi. 

11 Eylül saldırısı en çok onları vurdu!  Babamdan o günün ses kayıtları kaldı

ANNEM SON İŞ GÜNÜNDE ÖLDÜ!

Anjunelly Jean-Pierre, Dominik Cumhuriyeti'nden bir göçmen olan ve Dünya Ticaret Merkezi'nde yemek servisinde çalışan Maxima Jean-Pierre’nin kızıydı. Annesi öldüğünde 19 yaşındaydı. Anjunelly, "O gün annemin o işteki son günüydü" dedi. Saldırı günü babasıyla birlikte kalan Anjunelly ertesi gün, annesini bulmak için olay yerine gitti. O günü şöyle anlattı: "Kimse nereden başlayacağını, nereye gideceğini, ne yapacağını bilmiyordu, şehir ürkütücü bir şekilde sessizdi." Anjunelly ve erkek kardeşi, annesinin kayıp posterlerini şehir hastanelerinin dışındaki panolara yapıştırdılar. Anjunelly’in en fazla üzen ise annesinin cesedine ulaşamamak oldu. 

11 Eylül saldırısı en çok onları vurdu!  Babamdan o günün ses kayıtları kaldı

BABASI YARALANDIĞINDA 5 YAŞINDAYDI

Şarkıcı ve TikTok yıldızı Jax, il şarkısı Like My Father’ı saldırılarda yaralanan emekli New York itfaiyeci babası John Miskanic'e ithaf etti. Jax, uçaklar İkiz Kuleler'e çarptığında sadece beş yaşındaydı. Babasının mürettebatının Dünya Ticaret Merkezi'ne gitmesi gerekiyordu, ancak bir köprünün kapatılmasıyla oraya ulaşmaları engellendi. Jax,  "Şehrin kaosu onu muhtemelen kötü bir şeyden alıkoydu" dedi. Babası sonrasında emekliye ayrıldı ve şimdi kızıyla birlikte yaşıyor. Jax düzenli olarak anma konserlerinde performans sergiliyor ve 11 Eylül'den etkilenen aileleri destekleyen hayır kurumları için para topluyor.

11 Eylül saldırısı en çok onları vurdu!  Babamdan o günün ses kayıtları kaldı

BABAMLA KONUŞMAK İSTEDİĞİM ŞEYLER VAR

Jonathan Egan, saldırılarda babası ve teyzesini kaybetti ve onun üniversitedeki ilk haftasındaydı.
Babası Micheal Egan, sigorta devi AON'da yöneticiydi ve meslektaşlarının Güney Kulesi'nden kaçmasına yardım ederken öldü. Kule çöktüğünde Jonathan'ın annesi kocasıyla telefondaydı. Jonathan, "Bizlere veda etmek için arayabildi” dedi. 

Babasını genç yaşta kaybeden Jonathan, "Aklımda her zaman, bana ve aileme iyi bir hayat vermek için çok çalışan bu büyük şahsiyet olan babama layık olmaya çalışıyordum" dedi. 
Jonathan baba oldu ve şimdi oğluna iyi bir baba olmaya çalışıyor. Bu yıl benim bir baba olarak birinci yıl dönümüm diyen Jonatha, “ Babamla ilgili düşüncelerim ve onunla yapmak istediğim sohbetlerim var" dedi. 

11 Eylül saldırısı en çok onları vurdu!  Babamdan o günün ses kayıtları kaldı

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...