Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Eylül 2014 17:25

11 Eylül kurbanları Beyaz Saray’da anıldı

ABD'de 11 Eylül 2001 tarihinde düzenlenen terör saldırılarının kurbanları, olayın 13. yıl dönümünde, ABD Başkanı Barack Obama ve Başkan Yardımcısı Joe Biden'in katılımıyla Beyaz Saray'da düzenlenen törenle anıldı.

11 Eylül kurbanları Beyaz Saray’da anıldı
11 eylül, beyaz saray, anma,

11 Eylül saldırılarının 13. yıl dönümü anma etkinlikleri Beyaz Saray'da çan çalınmasıyla başladı. ABD Başkanı Barack Obama, First Lady Michelle Obama, Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Beyaz Saray personelinin katılımıyla düzenlenen törende hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu. Anma törenleri saldırıların düzenlendiği Dünya Ticaret Merkezi ikiz kulelerinin enkazının bulunduğu yerle ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da da düzenlenecek. 11 Eylül 2011 tarihinde düzenlenen saldırılarda kaçırılan yolcu uçakları 15'er dakika arayla Dünya Ticaret Merkezi'nin iki kulesine de çarpması sonrası ikiz kuleler yıkılmıştı. Diğer bir uçak Pentagon'a çarparken kaçırılan sonuncu uçak ise yolcular ve uçağı kaçıranlar arasındaki mücadeleden sonra Pensilvanya kırsalında düşmüştü. Saldırılardan Usame Bin Ladin'in lideri olduğu El Kaide örgütü sorumlu tutulmuş ve terörizmle savaş kampanyası başlatan ABD Başkanı George W. Bush Afganistan ve daha sonra Irak'ı işgal etmişti. 11 Eylül saldırılarında 19 hava korsanı ile uçaklarda ve yerde bulunan 2 bin 974 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Kayıp durumda olan 24 kişinin ise öldüğü varsayılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...