Tgrt Haber
11 Ocak 2022 10:42

13 milyonluk şehrin ardından Çin'de bir şehir daha karantinada

Çin'de 13 milyon nüfuslu Xi'an şehrinin karantinaya alınmasının ardından 5.5 milyon nüfuslu Anynag şehri de karantinaya alındı.

13 milyonluk şehrin ardından Çin'de bir şehir daha karantinada
çin,,koronavirüs,,karantina,

Omicron varyantıyla beraber Çin'deki vaka sayılarında artışlar görülmeye başlandı. Çin, 13 milyon nüfuslu Xi'an şehrinin ardından 5.5 nüfuslu Anyang şehrini de karantinaya aldı. Anyang'da 2 Omicron vakasının doğrulanmasının ardından şehir sakinlerine evlerinden çıkmamaları uyarısında bulunarak şehrin karantinaya alındığını duyurdu.

5,5 milyon nüfusa sahip olan Anyang’da yetkililer, şehri toplu test yapılmasının kolay olması nedeniyle karantinaya aldıklarını belirtti. Şehirde, temel ihtiyaç malzemeleri satan mekanların dışında ise tüm mekanların kapalı olacağı açıklandı. Ancak yapılacak toplu testten sonra kentteki karantinanın bitip bitmeyeceğine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

13 milyonluk şehrin ardından Çin'de bir şehir daha karantinada

Covid-19 vakalarında ciddi bir artış yaşanan ülkede, geçtiğimiz ay da 13 milyon nüfusa sahip Xi’an şehri ve 1.1 milyon nüfuslu Yuzhou kenti karantinaya alınmış, kısıtlamalar sertleştirilmişti.

Çin’de salgının başından bu yana 101 bin 890 vaka tespit edilirken 4 bin 636 can kaybı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...