Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Ekim 2014 00:00

14 yaşındaki Türk çocuğa IŞİD gözaltısı

Avusturya'da 14 yaşındaki Türk asıllı bir çocuk, patlayıcı madde yapımı ve Suriye’ye gitmeyi planladığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

14 yaşındaki Türk çocuğa IŞİD gözaltısı
Avustralya, bomba yapımı, IŞİD, Türk asıllı çocuk, Avustralya Haberleri,

Avusturya'da St. Pölten kenti savcılığı, 14 yaşındaki Türk asıllı bir çocuğun Suriye’ye gitmeyi planladığını ve bomba yapımı hakkında internetten araştırma yaptığını kabul ettiğini açıkladı. Sekiz yıldır Avusturya’da yaşayan çocuk gözaltında.

Savcılık, çocuğun 'bir terörist organizasyona üye olma şüphesi' taşıdığını ve 'IŞİD sempatizanı' olduğunu söyledi.
Cezai sorumluluğun 14 yaşında başladığı Avusturya’da yetkililer çocuğun iki hafta daha gözaltında kalıp kalmayacağı hakkında iki gün içerisinde karar verecekler.
Ülkeden bugüne kadar yaklaşık 150 kişinin Suriye ve Irak’a IŞİD saflarında savaşmak için gittiği biliniyor. Avusturyalı yetkililer, bu kişilerden bazılarının hayatını kaybettiğini ifade ediyor.

Son olarak Bosna Hersek asıllı, 15 ve 17 yaşında iki kızın IŞİD militanlarıyla evlenmek için Viyana’dan Suriye’ye gitmesi aylarca Avusturya medyasının gündemindeydi. Genç kızlar, Interpol tarafından da aranıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...