Tgrt Haber
31 Temmuz 2019 17:41

18 yıllık iç savaşta sona gelindi

Afganistan ve Taliban arasında sürdürülen barış görüşmelerinde tarafların uzlaşmaya varmasının kuvvetle ihtimal olduğu dile getiriliyor. Afganistan'da süren 18 yıllık iç savaşın bu anlaşma ile birlikte sona ermesi bekleniyor.

18 yıllık iç savaşta sona gelindi
afganistan,,taliban,,barış görüşmesi,,iç savaş,

Afganistan hükümeti ve Taliban arasında Katar’ın başkenti Doha’da bir süredir ABD, Almanya ve Katar’ın çabalarıyla devam ettirilen barış görüşmeleri hakkında açıklama yapan ABD’nin Afganistan özel temsilcisi Zalmay Halilzad, gidişattan memnun olduklarını ifade etti. 

"Anlaşmayı tamamlayacağız"

Özel temsilci, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "ABD Afganistan özel temsilciliği görevini devir aldığımdan beri en verimli görüşmeyi bugün tamamlayarak bir sonraki aşama için anlaştık. Müzakere ekibi ve teknik destek grupları tamamlandı. İslamabad’a uğradıktan sonra Doha’ya varacağım. Eğer Taliban, Doha’da kendi payına düşeni yaparsa biz de bizim payımıza düşeni yapacak ve üzerinde çalıştığımız anlaşmayı tamamlayacağız” diyerek sürecin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini dile getirdi. 

18 yıldır süren iç savaş

Halilzad, Afganistan’da 18 yıldır devam eden iç savaşa bir son vermek adına son 1 yıldır, Afgan hükümeti ve Taliban arasında düzenlenen barış görüşmelerinin 8’incisine aracılık edecek. 

Taliban'ın şartları kabul edilecek

Görüşmelere göre özel iki kaynak, diyalog sürecinin Taliban'ın Afganistan’da güvenliği garanti etmesi ve yabancı devletlere ait silahlı kuvvetlerin ülkeden çekilmesini içeren bir anlaşma ile sonuçlanabileceğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...