Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Aralık 2013 14:01

'2,3 milyon Suriyeli soğukla savaşıyor'

Londra merkezli uluslararası insanı yardım kuruluşu Oxfam yaklaşık 2,3 milyon Suriyeli mültecinin ağır kış şartları altında yaşam mücadelesi verdiğini belirtti.

'2,3 milyon Suriyeli soğukla savaşıyor'
oxfam, ,2,3 milyon Suriyeli, soğukla savaşıyor,

Londra merkezli uluslararası insanı yardım kuruluşu Oxfam'ın Suriye kriz masası sorumlusu Nigel Timmins, AA muhabirine yaptığı yazılı açıklamada, "Lübnan ve Ürdün'de başlayan sert kış şartları yüzlerce, yüzbinlerce Suriyeli mülteciyi soğuk ve yağış karşısında korunmasız bırakıyor. Birçok aile, bölgede ağır kış şartlarını kendilerinin yaptığı eğriti çadırlarda, hasarlı evlerde, yakacağı olmadan, giyecek alacak, bataniye alacak imkanı olmadan karşıladı" dedi. Çatışmalardan dolayı ülkesini terk etmek zorunda kalan Suriyeli mültecilerin sayısının yaklaşık 2,3 milyona ulaştığını belirten Timmins, "Mültecilerin derme çatma çadırları yağmura dayanmıyor, kar yağan yerlerde karın ağırlığıyla çöküyor. Suriyeli mültecilerin durumu ciddileşiyor. Bu insanlara acilen yardım ulaştırmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.  
Oxfam'ın açıklamasına göre Suriye'den çevre ülkelere gitmek zorunda kalan 2,3 milyon nüfusun yarısını fazlasını ağır kış şartlarından daha ağır etkilenecek olan çocuklar oluşturuyor. Kuruluş hali hazırda Suriye'nin komşuları Lübnan ve Ürdün'de yaklaşık 500 bin mülteciye yardım götürdüğünü belirtirken, 2014 yılının sonuna kadar özellikle İngiltere'den toplanan bağışlarla 650 bin mülteciye ulaşmış olmayı hedefliyor. Oxfam'ın tahminlerine göre, Suriye'deki krizin ağırlaşmasıyla kriz öncesi döneme kıyasla Lübnan'ın nüfusu yüzde 25, Ürdün'ün ise yüzde 6 oranında artış kaydetti. Bu durumun özellikle bu ülkelerin altyapısını zorladığını belirten Oxfam, özellikle Ürdün'deki Suriyeli mültecilerin çok büyük bir kısmının düzenli bir mülteci kampından ziyade şehir merkezlerinde hayatta kalmaya çalıştıklarını vurguladı. Ayrıca, göçmen karşıtı politikaları savunan Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'nin (UKIP) Genel Başkanı Nigel Farage da yakın zamanda İngiltere'nin ve batılı ülkelerin iç savaştan kaçan Suriyeli mültecilere yerleşim yeri göstermesi çağrısında bulunmuştu. İngiltere'de Oxfam benzeri birçok insani yardım kuruluşu özellikle Noel ve yeni yıl döneminde Suriyeli mültecilere yönelik yardım kampanyaları düzenliyor. Ayırca, göçmen karşıtı politikaları savunan Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'nin (UKIP) Genel Başkanı Nigel Farage da yakın zamanda İngiltere'nin ve batılı ülkelerin iç savaştan kaçan Suriyeli mültecilere yerleşim yeri göstermesi çağrısında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...