Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 May 2022 15:28 - Güncelleme : 31 May 2022 15:43

2 milyon dolarlık hırsızlık: Altın mişkan çalındı

Amerika Birleşik Devletleri'nin 'Notre Dame' olarak bilinen New York'taki Roma Katolik Kilisesi'nde bulunan tarihi altın mişkan çalındı. 2 milyon dolar yani 33 milyon lira değerindeki eserin yanı sıra bir melek heykelinin de kafası koparıldı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Guardian
2 milyon dolarlık hırsızlık: Altın mişkan çalındı
abd,new york

ABD'de New York'ta bulunan bir kilisenin mihrabından 2 milyon dolarlık (yaklaşık 33 milyon lira) altın mişkanın çalındığını ve bir melek heykelinin kafasının koparıldığını bildirdi. Çadır tapınak olarak da adlandırılan mişkan, çölde Hz. Musa tarafından inşa edilen taşınabilir ibadet yerine deniliyor. Olay geçtiğimiz günlerde Brooklyn'in Park Slope semtindeki 'Notre DAme' olarak bilinen St Augustine'deki Roma Katolik Kilisesi'nde meydana geldi. Kilisenin papazı, hırsızlık esnasında binanın kapalı olduğunu ve kilisenin güvenlik görüntülerinin de çalındığını söyledi.

2 milyon dolarlık hırsızlık: Altın mişkan çalındı

Brooklyn Piskoposluğu, söz konusu olayı “küstahça bir saygısızlık ve nefret suçu” olarak nitelendirdi. Piskoposluk, hırsız veya hırsızların, görünüşe göre uzman bir testereyle metal bir koruyucu kasayı keserek kilisenin 1890'lardaki açılışına tarihlenen eserle birlikte kaçtığını aktardı.

2 milyon dolarlık hırsızlık: Altın mişkan çalındı

Yetkililer, çalınan eserin kutsal komünyon öğelerini içerdiğini, 18 ayar altından yapıldığını ve mücevherlerle süslenmiş oldığını açıkladı. Eserin değerinin 2 milyon dolar olduğu belirtildi. Piskoposluk, aynı zamanda tarihi ve sanatsal değeri nedeniyle eserin yerinin doldurulamaz olduğunu vurguladı.

Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...