Tgrt Haber
02 Aralık 2014 20:29

20 yıl boyunca başkasına 'anne-baba' dediler

Fransa'da bir hastanede doğan iki kız bebeğin hastane çalışanlarının ihmali sonucu farklı ailelere verildiği ortaya çıktı.

20 yıl boyunca başkasına 'anne-baba' dediler
fransa, anne baba, başka anne babalar,

Ailelere 20 yıl aradan sonra bu gerçeğin ortaya çıkmasıyla aileler Cannes doğum hastanesine tam 12 milyon avro tazminat davası açtı. Anne Serrano bebeğini aldığında yanlış bir şeyler oldoğunu hissetiğini söyledi ve bunun için yetkililere, "Benim kızım daha açık tenliydi, bir yanlışlık yapılmış olmasın" demesine rağmen çalışanların bebeğin inkübatör lambasından teninin koyulaştığı yanıtını aldığını söyledi. Personel farkılı inkübatör lambaların etkileri nedeniyle bunun olduğunu söyleyerek kaygılarını reddetti. Manon Serrano, köyde babasına benzemediğinden dolayı sürekli kendisine "postacının kızı" denilerek alay edildiğini söyledi. 10 yaşına geldiğinde babası şüpheler üzerine bebeğin gerçek babası olup olmadığını kanıtlamak için biyolojik test yapıp gerçeği ortaya çıkardı.
 
Diğer kızın gittiği aile ise Manon'un köyünden 30 kilometre uzaklıktaydı. Gerçeğin ortaya çıkmasıyla beraber aileler birbirlerini bulup bu konuyla ilgili ihmali olan hastaneye tazminat davası açmaya karar verdi. Aileler bugün (Salı) mahkemeye gidip bu ihmalden dolayı dava açtı. Aileler, şimdi 20 yaşlarında olan kızlara üçer milyon olmak üzere toplam 12 milyon avro tazminat davası açtı.

Konuyla ilgili olarak hastane yönetimi ihmali kabul ettiklerini ancak tazminat ödemeyi reddettiklerini açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...