Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Haziran 2022 11:56 - Güncelleme : 02 Haziran 2022 12:14

200 binden fazla Ukraynalı çocuk Rusya'ya kaçırıldı! Zelenskiy'den yeni açıklamalar

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 99. günde de devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yeni açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, 200 binden fazla Ukraynalı çocuğun Rusya'ya kaçırıldığını söyledi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
200 binden fazla Ukraynalı çocuk Rusya'ya kaçırıldı! Zelenskiy'den yeni açıklamalar
volodimir zelenskiy,ukrayna,rusya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgalinde 3 ay geride kaldı. Ukrayna Devlet Başkanı Vlodimir Zelenskiy, işgalin son durumuna ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Zelenskiy açıklamasında 200 binden fazla Ukraynalı çocuğun Rusya'ya kaçırıldığını ifade etti. Zelenskiy, açıklamalarında şunları söyledi:

''Rusya, hem yetişkinleri hem de çocukları zorla götürüyor. Bu, Rusya'nın en iğrenç savaş suçlarından biridir. Rusya, savaşın başından bu yana yetimhanede kalan ve ebeveynlerinden ayırdığı toplamda 200 binden fazla Ukraynalı çocuğu kaçırdı.''

''Rusya, bu çocukları yerlerinden ediyor ve onları özellikle uzak bölgelere yerleştiriyor. Bu suç politikasının amacı sadece insanları kaçırmak değil, kaçırdığı insanlara Ukrayna'yı unutturmak ve geri dönmelerine engel olmak.''

Öte yandan, Zelenskiy, "İşgalcilerin saldırıları sonucu savaşından başından bu yana 689 çocuk yaralandı. Bu rakam sadece tespit edebildiklerimiz. Şu anda işgal edilen bölgelerden gelen tüm verilere henüz sahip değiliz” açıklamasında bulundu.

200 binden fazla Ukraynalı çocuk Rusya'ya kaçırıldı! Zelenskiy'den yeni açıklamalar

FIRST LADY OLENA: TOPRAK VERMEK SAVAŞI BİTİRMEZ

First Lady Olena Zelenska da eşi Zelenskiy'den önce yaptığı açıklamada Rusya'ya toprak vermenin savaşı bitirmeyeceğini söyledi. Zelenska açıklamalarında "Ukrayna'nın Rusya ile barış anlaşmasına varmak için topraklarının bir kısmından vazgeçmeli" imasında bulunan eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger'in sözlerini hatırlatarak şunları söyledi:

''Ukraynalılar, siyasilerin yaptığı bazı açıklamaları normal karşılayamaz. Topraklarınızın bazı bölgelerinden vazgeçmek yani Rusya’ya toprak vermek, özgürlükten vazgeçmek gibidir. Topraklarımızı versek bile Rusya saldırılarına devam edecek. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, işgalini sona erdirmez.''

200 binden fazla Ukraynalı çocuk Rusya'ya kaçırıldı! Zelenskiy'den yeni açıklamalar

Rus ordusunun Ukrayna’nın başkenti Kiev'i ele geçirememesi nedeniyle, Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donbass bölgesinde geniş çaplı bir kara harekatı başlattığı öğrenilmişti. First Lady Zelenska yaptığı açıklamada, “Donbass bölgesi yeniden Ukrayna’nın olacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...