Tgrt Haber
03 Aralık 2021 08:54

3 doz Pfizer/BioNTech aşısı olan kişide Omicron varyantı!

Güney Afrika'da ortaya çıkan ve zamanla birçok ülkeye yayılan Omicron varyantı, İngiltere'den İsrail'e gelen 3 doz Pfizer/BioNTech aşısı olmuş bir kişide tespit edildi.

3 doz Pfizer/BioNTech aşısı olan kişide Omicron varyantı!
israil,,ingiltere,,omicron,,koronavirüs,,covid-19,

Dünyanın iki senedir mücadele ettiği Covid-19 pandemisinin yeni varyantı Omicron, Güney Afrika'da ortaya çıktıktan sonra yaklaşık 30 ülkede görüldü. Aşıların Omicron üzerinde etkisi ise henüz bilinmezken İsrail'e İngiltere'den gelen, 3 doz Pfizer/BioNTech aşısı olan bir kişide Omicron tespit edildi. 

Ülkedeki Omicron vaka sayısının 3’e yükseldiğini ifade eden Sağlık Bakanlığı, İsrail'de 30 kişide daha Omicron şüphesi olduğunu ve söz konusu kişilere yapılan testlerin henüz sonuçlanmadığını açıkladı.

3 doz Pfizer/BioNTech aşısı olan kişide Omicron varyantı!

Söz konusu 30 kişiden 24’ünün aşısız olduğu veya 6 ay önce hastalığı geçirdiği ifade edilerek, 11’inin yakın zamanda yurt dışı seyahatinden döndüğü aktarıldı.

Öte yandan İsrail’de ilk Omicron vakaları, Malavi ve Güney Afrika’dan gelen 2 yolcuda tespit edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...