Tgrt Haber
09 Ağustos 2021 22:24

Mali'de 3 köye silahlı baskın: 51 ölü

Mali'de dün akşam 3 köye silahlı saldırganlar tarafından baskın düzenlendi. Saldırılar sonucunca 51 kişi hayatını kaybetti.

Mali'de 3 köye silahlı baskın: 51 ölü
mali,,saldırı,

Afrika ülkesi Mali'nin Nijer sınırına yakın olan 3 köyüne korkunç bir saldırı düzenlendi.

51 KİŞİ KATLEDİLDİ

Ouatagouna, Karou ve Deouteguef köylerine dün yerel saatle 18.00 sıralarında kimliği belirsiz kişilerce baskın düzenelendi. Saldırı sonucu en az 51 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, basılan köylerdeki evlerin yakıldığı ve hayvanlarında çalındığı öğrenildi. Yerel kaynaklar, saldırganların ayrım gözetmeden sivillerin üzerine ateş açtığını kaydetti.

DEAŞ VE EL KAİDE ŞÜPHESİ

Katliamın ardından açıklama yapan Mali ordu sözcüsü Albay Souleymane Dembele, saldırıları doğrularken konuya ilişkin daha fazla bir ayrıntı paylaşmadı. Öte yandan Mali'deki Birleşmiş Milletler misyonunun, saldırıların gerçekleştiği alanlarda güvenliği sağlamak ve mevcut devriyeleri yoğunlaştırmak için ek birlikler konuşlandıracağı bildirildi.

Terör örgütleri DEAŞ ve El Kaide'ye bağlı militanların bulunduğu bölgede, kanlı saldırıyı henüz üstlenen çıkmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...