Tgrt Haber
15 Ağustos 2021 12:47

Zoom görüşmesi sırasında akıl almaz ölüm: 3 yaşındaki çocuğu tarafından vuruldu

ABD'nin Florida eyaletinde iş arkadaşlarıyla Zoom üzerinden canlı görüşme yapan 21 yaşındaki Shamaya Lynn, 3 yaşındaki çocuğunun bulduğu dolu ve emniyetsiz tabancadan çıkan kurşunla hayatını kaybetti.

Zoom görüşmesi sırasında akıl almaz ölüm: 3 yaşındaki çocuğu tarafından vuruldu
abd,florida,anne,silah,zoom

ABD'nin Florida eyaletinde yaşanan olayda, 21 yaşındaki genç anne, 3 yaşındaki çocuğunun elindeki tabancadan çıkan kurşunla hayatını kaybetti. Polis ekiplerinin yaptığı açıklamada, Zoom üzerinden toplantıda olan genç kadının, 3 yaşındaki çocuğu tarafından bulunan, güvenli olmayan ve dolu bir tabanca ile yanlışlıkla vurularak öldürüldüğü belirtildi. 

The Washington Post'un haberine göre, Zoom aramasındaki bir iş arkadaşı, Altamonte Springs Polis Departmanına Lynn'in Orlando bölgesindeki dairesinin arka planında bir bebek gördüklerini ve bir ses duyduklarını, ardından Lynn'ın geriye doğru düşmesi ve aramaya bir daha dönmemesi üzerine polise haber verdiğini belirtti.

EMNİYETE ALINMADAN, DOLU OLARAK BIRAKILMIŞ

Bunun üzerine olay yerine giden polis ekipleri, 21 yaşındaki genç kadını kafasında ölümcül bir kurşun yarasıyla buldu. Sağlık ekiplerinin ilk incelemesinin ardından annenin hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekiplerinin, yürümeye yeni başlamış bir çocuğun ateşli silahı nasıl ele geöirip kullandığına ilişkin araştırmaları sürerken yapılan açıklamada, silahın evde emniyete alınmadan, dolu olarak bırakıldığını ve bu silahın küçük çocuğun eline geçtiğini ifade etti.

Tabancanın, kurbanın iki küçük çocuğun babasına ait olduğu öğrenilirken söz konusu şahsın kimliği henüz kamuoyuna açıklanmadı. Polis, ölümcül atış sırasında iki çocuğun da yaralanmadığını ve şu anda akrabalarının bakımında olduğunu, saldırıyla ilgili soruştırmanın ise devam ettiğini bildirdi.

Yetkililer, herhangi bir kişiye karşı suçlamada bulunulup bulunulmayacağını görmek için Seminole İlçe Eyalet Savcılığı ile birlikte çalışıyor. Eyalet savcılığının sözcüsü Todd Brown, Washington Post'a savcıların aktif bir soruşturma sırasında yorum yapamayacaklarını söyledi.

6 YILDA ÇOCUKLAR TARAFINDAN 848 ÖLÜMCÜL VURUŞ

Everytown for Gun Safety adlı silah kontrolü savunuculuğu grubuna göre, 2015'ten bu yana çocuklar tarafından kasıtsız olarak en az 2,290 ateş açıldı ve bunların 848'i ölümle sonuçlandı. Geçen yıl 142 ölümle gençler tarafından en az 369 kasıtsız ateş edildi. Bu yıl, 83 ölüm de dahil olmak üzere, küçüklerin karıştığı 220 kasıtsız çekim oldu.

Polis, Şubat ayında, Kuzey Carolina'da,  beş çocuk annesi 25 yaşındaki Gabriel Alexis Henderson'ın, çocuklarından birinin çantasında silah bulması ve yanlışlıkla ateş etmesi sonucu öldürüldüğünü söyledi. Nisan ayında, Houston'da 8 aylık bir çocuk olan Royal Gordon, 3 yaşındaki erkek kardeşinin güvenli olmayan bir silah bulup ateş etmesi sonucu öldü.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...