Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Mart 2017 07:09

32 yaşında ABD'nin ilk Müslüman vali adayı oldu

ABD'nin Michigan eyaletinde 32 yaşındaki doktor ve halk sağlığı aktivisti Abdulrahman Mohamed el-Sayed, ülkenin ilk Müslüman valisi olmak için adaylığını açıkladı.

32 yaşında ABD'nin ilk Müslüman vali adayı oldu
vali, abd

Mısırlı göçmen bir ailenin çocuğu olarak 1985 yılında Gratiot County'de doğan Sayed, ABD'nin kuzey eyaletlerinden Michigan'a vali adayı oldu.

Detroit Belediye Başkanı Mike Duggan'ın yönetimi altında Sağlık ve Sıhhat Destek Dairesi Direktörlüğü görevine Eylül 2015'te getirilen Sayed, adaylığıyla ilgili açıklamasında, "Müslüman olsam da olmasam da Michigan eyaletine en iyi vali olacağıma inandığım için aday oldum. İnancım benim için çok önemli çünkü birçok Amerikalı ve Michiganlı için de öyle." ifadelerini kullandı.

Abdulrahman Mohamed el-Sayed, bir devlet memuru olarak İslami değerlerin çalışmasının merkezinde olsa da birinci önceliğinin halka hizmet olduğunu vurguladı.

Sayed, seçilmesi halinde eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın 1978'de "ülkenin en genç valisi" olmasının ardından ikinci en genç vali özelliğinin yanı sıra "ilk Müslüman vali" unvanını elde edecek.

Detroit'e bağlı Dearborn, Arap-Amerikalıların yoğun olarak yaşadığı bir kent niteliğiyle dikkati çekiyor. Michigan ise İslamofobinin yükseldiği eyaletlerden biri olarak biliniyor. Aynı zamanda Dearborn, ABD'de Müslüman karşıtı aktivistlerin, yanıltıcı haberleri ve komplo teorilerinin hedefindeki kentlerden biri olarak belirtiliyor.

Michigan Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2007'de "üstün başarı" derecesiyle mezun olan Sayed, 2009'da Columbia Üniversitesinde master ve Oxford Üniversitesinde de halk sağlığı alanında doktora derecesini kazandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...