Tgrt Haber
08 Kasım 2021 15:38

Mağara derinliklerinde bulundu, bilim dünyasını şaşırttı! 335 bin yıllık çocuk kafatası

Bilim insanları Güney Afrika'nın Rising Star mağarasında 335.000 yıl önce yaşadığı tahmin edilen bir çocuğa ait kafatası buldu. Kafatasının insanın ilk atalarına ışık tutacağı tahmin ediliyor.

Mağara derinliklerinde bulundu, bilim dünyasını şaşırttı! 335 bin yıllık çocuk kafatası
İlk insan,Bilim dünyası,Arkeoloji

Bilim insanları Güney Afrika'nın Rising Star mağarasının derinliklerinde ‘Leti’ adını verdikleri bir çocuğa ait kafatası keşfetti. Çocuğun 335.000 yıl öncesinde yaşadığı tahmin ediliyor. Ayrıca esrarengiz mağarada, 2013 yılından bu yana insan atasının ilk fosilleri olarak kabul edilen yaklaşık 24 kişiye ait kalıntılar bulundu. 

GİZEMLİ BİR DURUM 

Bilim insanlarına göre bir mağarada tek bir türden bu kadar çok bireyin bulunması gizemli bir durum. İçeri girmenin tek yolu, oluk olarak bilinen 12 metre dikey bir kırılma. Jeologlar ve mağaracılar şimdiye kadar başka bir geçit bulamadı. Leti'nin küçük kafatası, mağara tabanından yaklaşık 80 cm yükseklikte bulundu. 
PaleoAnthropology dergisinde yayınlanan makaleye göre, bölge modern ekipmanlarla deneyimli mağaracılar için zar zor gezilebilir durumda. Makalede 240.000 yıldan daha uzun bir süre önce, turuncu beyinli insan atalarının, karanlık, labirent benzeri bir mağaraya kasıtlı olarak girip ölülerini yerleştirdiği belirtiliyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...