Tgrt Haber
07 Aralık 2021 13:36

34 yılın ardından 'boyun kısa' diyerek işten attılar

Birleşik Krallık'ta şoförlük yapan Travey Scholes, 34 yıldır yaptığı işinden 'boyun kısa' denilerek atıldı. Scholes için imza kampanyası başlatıldı.

34 yılın ardından 'boyun kısa' diyerek işten attılar
birleşik krallık,,şoför,,iş,

Geçtiğimiz hafta Birleşik Krallık'ta 34 yıldır şoförlük yapan Tarcey Scholes, aldığı bir bildirimle neye uğradığını şaşırdı. Bildirimde Scholes'in daha fazla şoför olarak çalışamaycağı yazıyordu. Otobüs işletmecisi Go North West şirketinin yönetimi, 57 yaşındaki ve yaklaşık 1.50 boyundaki Scholes'in 34 yılın ardından otobüsleri güvenli şekilde süremeyeceğini iddia etti.

İrlanda ve Britanya merkezli Unite the Union sendikasının açıklamasına göre şirket, otobüslerdeki yan aynaların yerlerini değiştirdi ve Scholes'a yeni aynaları kullanırken pedallara yetişmesi için boyunun kısa olduğu bildirdi. Açıklamada Scholes'a mesai saati ve maaşı daha az olan yani ekonomik güçlük yaşamasına neden olacağı bir iş teklifinde bulunulduğu da yer aldı.

34 yılın ardından 'boyun kısa' diyerek işten attılar

Sholes, şirketin teklifini kabul etmeyince ise şirket 12 hafta süre verdi. Deneyimli şoför Scholes, Mirror'ın haberine göre, şirketin bildirisine itiraz edeceğini şu sözlerle açıkladı:

 

''Bu çok üzücü bir durum. İpotekli evde oturan, üç çocuklu dul bir kadınım. Daha önce hiç sendikayı devreye sokmak durumunda kalmamıştım. Hiç disiplinlik bir olay yaşamadım ve hiç işten uzaklaştırılmadım. Bir sorunum olduğunda yönetime her zaman kendim gittim ve işimi hallettim.''

Öte yandan bazı meslektaşları Scholes'u yalnız bırakmadı. Kadının işine devam edebilmesi için başlatılan imza kampanyasına en az 1700 kişi katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...